Gewoon de rest/ Hanne's lijstjes

5x koekjes recepten

Voor iedereen bij wie de verveling toeslaat. Voor iedereen die vandaag kei hard gewerkt heeft. En voor iedereen die zin heeft in iets lekkers heb ik een boodschap: ga koekjes bakken! Je hebt een fijne bezigheid, je hele huis ruikt heerlijk zoet, maar vooral, je hebt vanmiddag iets lekkers bij de thee. In deze blogpost zet ik vijf overheerlijke koekjes recepten op een rijtje. 

Havermout koekjes

Wie mij al lang volgt, weet dat ik pas sinds een jaar ‘Gewoon Hanne’ ben. Nou ja, ik ben natuurlijk altijd al ‘Hanne’ geweest, maar voorheen heette mijn blog ‘Miss Havermout’, vernoemd naar mijn favoriete ingrediënt. Ik had zelfs mijn eigen ‘signature cookies’. Deze overheerlijke Miss Havermout Cookies met beurre noisette. Het recept vind je hier.

havermout koekjes

Lavendel honing koekjes

Voor wie het allemaal wel iets culinairderig mag dan robuuste havermout koekjes, heb ik hier een super fancy koekje: lavendel honing koekjes. Natuurlijk moet je oppassen met de hoeveelheid lavendel die je toevoegt, maar een beetje kan je koekjes echt bijzonder maken. Het recept voor deze koekjes vind je hier.

lavendel honing koekjes

Glutenvrije chewy chocolade koeken

Voor iedereen die glutenvrij moet of wil eten is de site van Marike van Ohmypie een verademing. Een site vol glutenvrije taarten, cakes en koekjes, die er ook nog eens prachtig uit zien. Je vindt er onder andere deze glutenvrije chewy chocoladekoeken.

Chocolade tahin koekjes

Dit recept ontdekte ik afgelopen week op het Instagram account van Jutri van Juutlovesfood. Koekjes gemaakt van onder andere amandelmeel, havermout en tahini (sesampasta). Ik heb de koekjes gisteren gebakken en ze zijn een dikke aanrader! Ook aan de bak? Je vind het recept hier.

koekjes recepten

Gezonde pauze koeken

Voor wie al een sugar rush krijgt van het kijken naar al die koekjes recepten, dan heb ik goed nieuws. Het kan ook wat gezonder, bijvoorbeeld met deze gezonde pauze koeken. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met de Liga evergreens, maar dan helemaal zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

koekjes recepten

Heb je een van deze of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Marike
  maart 25, 2020 at 9:43 am

  Ohh Hanne, ik zie dit nu pas wat lief én wat een heerlijke recepten!

  Liefs,
  Marike

 • Leave a Reply