Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Lavendel honing koekjes

In het kader van ‘het oog wil ook wat’, besloot ik eens eetbare bloemen te gebruiken. Maar ja, zo’n bloemetje bovenop is qua smaak natuurlijk een zinloos detail, dus als ik dan eetbare bloemen gebruik wil ik die ook terug kunnen proeven. Daarom gebruikte ik lavendel in deze koekjes. Een beetje spannend vond ik dat wel, want zouden deze lavendel honing koekjes dan niet gewoon naar allesreiniger smaken? 

Lavendel honing koekjes

Ach ja, wie niet waagt, wie niet wint, dus ik schoof een lading koekjes met eetbare lavendel in de oven. Een ding was zeker, die geur die uit de oven kwam was echt ’to die for’. Geen geur van allesreiniger, maar een heerlijk zoete geur met een vleugje lavendel. Als echte koekenbakker liet ik de koekjes braaf afkoelen voordat ik mijn eerste hap nam. Eerst nog een beetje sceptisch, maar dat veranderde als snel. Want deze koekjes waren super lekker! No worries, ze smaken echt niet naar zeep, maar die lavendel, die proef je wel echt! Hoe ik die smaak precies moet omschrijven dat weet ik niet, dus ik zou ze vooral zelf eens bakken.

Oh, en die bloemetjes bovenop, dat zijn eetbare viooltjes. Die smaken echt letterlijk naar helemaal niks. Die liggen daar gewoon voor de show. Maar geef eens even eerlijk toe, die ‘nutteloze’ bloemetjes maken deze lavendel honing koekjes wel in een klap tien keer aantrekkelijker, toch?


Lanvendel honing koekjes

Ingrediënten

– 120 gram boter
– 50 gram suiker
– 130 gram bloem
– 2 eetlepels honing
– een snuf zout
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel gedroogde lavendel (deze kun je bijvoorbeeld kopen bij Dille & Kamille)
– optioneel: eetbare bloemen en wat eiwit

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de boter, suiker en honing door elkaar met een handmixer tot de boter zacht en romig is. Voeg vervolgens de bloem, het zout, het bakpoeder en de lavendel toe. Roer deze met een spatel door het botermengsel.

Rol het deel uit en steek er met een steker of glas rondjes uit. Leg de plakjes deel op de bakplaat en bak de koekjes 15 tot 20 minuten op 175 graden.

Laat de koekjes vervolgens afkoelen en garneer ze eventueel met wat eetbare bloemetjes. Deze kun je met een beetje eiwit op de koekjes ‘vastplakken’.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply