Gewoon lekker zoet

Frangipanetaart met stoofpeertjes + winactie Meesters van De Halm

‘Frangipanetaart’, ik vind het altijd zo’n sierlijk woord en heb me tot afgelopen week nooit durven wagen aan dat baksel. Het klonk zo fancy, dan zal het vast moeilijk te maken zijn, toch? Nou, dat valt dus reuze mee. Deze stoofpeertjes frangipanetaart is vrij gemakkelijk te maken en omdat ik gebruik maakte van havermout in de bodem, is het baksel ook nog eens glutenvrij. Wil je ook aan de bak? Lees dan snel verder. Oh ja, en er valt ook vandaag weer wat te winnen….

Stoofpeertjes frangipanetaart

Een ‘frangipanetaart’ is een taart met een gebakken amandelvulling. Hier kun je allerlei soorten fruit aan toevoegen. In de zomer kun je lekkere verse kersen of aardbeien gebruiken, maar voor deze winterse variant gebruikte ik stoofpeertjes. De bodem wordt gemaakt van een simpel taartdeeg. Maar in plaats van bloem, gebruikte ik havermout in de bodem. Zo is de taart helemaal glutenvrij en kan iedereen deze kerst genieten van een stukje gebak. Nog wel even een tip: Als je de taart honderd procent glutenvrij wilt maken, raad ik je aan glutenvrije havermout te gebruiken. Haver is van zichzelf een glutenvrij graan, maar in de productieketen kan het besmet worden met gluten uit andere graansoorten. Glutenvrije haver wordt met zorg verwerkt zodat er geen besmetting plaatsvindt.

Meesters van De Halm

oats and meal

Net zoals vorige week maandag, heb ik ook deze week weer een leuke winactie met jullie. Dit keer met Meesters van De Halm. Het bedrijf waar ik tot afgelopen januari stage liep. Bij Meesters van De Halm verwerken ze granen van Nederlandse bodem tot biologische ontbijtproducten. Van gezonde havermout en suikerarme granola tot iets minder gezonde crunchy granola. Tijdens mijn stage heb ik gewerkt met havergrutten. Dat zijn hele haverkorrels die in stukjes geknipt zijn. Je kunt havergrutten erg goed gebruiken als kookgraan in plaats van rijst, couscous of bulgur. Ik ontwikkelde maaltijdpakketjes met de havergrutten waarmee je een lekkere eenpansmaaltijd voor 2 personen kunt maken. Dit product, Oats&Meal, is sinds afgelopen maand te koop in de Jumbo. En daar ben ik natuurlijk super trots op.

Om dat met jullie te vieren mag ik een pakketje met de drie smaken Oats&Meal (risotto, chili en shakshuka) en mijn drie favoriete producten van Meesters van De Halm (havergrutten, havermout en choco sinaasappel crunchy) weggeven. Wil je kans maken op dat lekkere pakketje? Ga dan snel naar mijn Instagram en reageer op de post.

stoofpeertjes frangipanetaart

stoofpeertjes frangipanetaart

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Stoofpeertjes frangipane taart

By Hanne Serves: 8
Prep Time: 1 uur en 10 minuten

Stoofpeertjes frangipane taart, oftewel, een taart met een gebakken amandelvulling en stoofpeertjes. De taart heeft een bodem van havermout en is helemaal glutenvrij.

Ingredients

 • VOOR DE TAARTBODEM
 • 200 gram havermeel
 • Een snufje zout
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 zakje vanille suiker
 • 75 gram boter
 • 1 ei
 • VOOR DE FRANGIPANEVULLING
 • 100 gram boter
 • 100 gram suiker
 • 100 gram amandelmeel
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel bloem
 • 1/4 - 1/2 theelepel vanille extract
 • VOOR DE AFWERKING
 • 5 stoofpeertjes uit pot
 • Een handje amandelschaafsel
 • Extra: blindbakvulling of droge bonen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in.

2

Meng het havermeel met het zout en de kaneel. Snijd de boter in blokjes en meng deze door het havermeel. Voeg de eieren toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.

3

Rol het deeg uit en leg dit in de taartvorm. Leg een vel bakpapier op het deeg en doe hier de blindbakvulling in, deze vulling voorkomt dat je taartbodem inzakt in de oven. Bak de bodem 15 minuten op 180 graden.

4

Voor de frangipane: Meng de boter en de suiker met een mixer zacht en romig. Voeg vervolgens het amandelmeel en ei toe en mix deze goed door het beslag. Voeg tot slot de bloem en het vanille extract toe.

5

Haal de taartvorm uit de oven. Haal de blindbakvulling uit de vorm en giet de frangipane op de taartbodem. Snijd de stoofpeertjes in plakken en leg deze op de frangipane. Strooi tot slot wat amandelschaafsel op de taart.

6

Bak de taart 45 minuten op 180 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply