Gewoon de rest

Appel-kaneel wentelteefjes

Brood is een van de meest weggegooide producten in Nederland. Met 9,2 kilo weggegooid brood per persoon per jaar staat het met stip op nummer 1 in de verspillings top 10. Mijn tip is daarom om brood lekker in de vriezer te bewaren, zo heb je elke dag vers brood zonder wekelijks een half brood aan de eendjes te moeten voeren. Heb je nu toch een paar sneetjes over? Maak er dan lekkere wentelteefjes van. 

Wentelteefjes, of French Toast zoals de Engelsen het noemen, zijn super gemakkelijk te maken. Je hebt er alleen een eitje, scheutje melk en schep suiker voor nodig. Maar ik zou Miss Havermout niet zijn als ik daar niet even mijn eigen gezonde draai aan zou geven. Ik maakte Appel-kaneel wentelteefjes. Wie verras jij binnenkort met dit lekkere ontbijtje?

P1150804.jpg

Ga jij samen met mij de strijd tegen voedselverspilling aan? Meld je dan snel aan via deze link en deel jouw beste tips en lekkerste no foodwaste recepten met #foodwastebattle. Let’s do this!


Appel-kaneel wentelteefjes

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 2 sneetjes oud brood
– 1 ei
– een scheutje melk
– 2 eetlepels appelmoes
– 2 theelepels honing of agave siroop
– 1,5 theelepels kaneel
– 1 appel
– boter of olie om in te bakken.
– ter garnering (optioneel): 2 eetlepels kwark of yoghurt

Bereiding
Doe het ei in een diep bord en meng hier de melk, appelmoes, honing en 1 theelepel kaneel door. Leg de sneetjes brood in het bord en week deze lekker in het eimengsel.

Snijd de appel in blokjes en breng deze op smaak met de overige kaneel. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes en appelblokjes. Bak de wentelteefjes enkele minuten aan beide zijden.

Snijd de wentelteefjes doormidden en leg ze op 2 borden. Garneer met wat kwark of yoghurt en de gebakken appeltjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply