#verspillingsvrij

Spotted banana muffins

Vroeger walgde ik echt van bruine bananen. Ze zijn zo snotterig en zacht, ieewww. Wij gaven vroeger alle bruine bananen aan opa, die vond het heerlijk. En ja, opa heeft de oorlog meegemaakt, en voor en oma was alles ‘sunt om weg te gooien’. Zij gooiden nooit eten weg, daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen. Bruine bananen, die gebruik ik tegenwoordig zelf om bananenbrood of bananenmuffins van te maken. En daarvoor zijn die bruine bananen juist super geschikt. Ze zijn veel zoeter dan de groene onrijpe bananen dus ze geven je muffins een natuurlijke zoete smaak. 

Het maken van bananabread of muffins vind ik echt een leuk klusje voor het weekend. Na het bakken bewaar ik ze in de vriezer. Zo kan ik de hele week elke dag een lekkere snack uit de vriezer meenemen naar school.

P1150549.jpg

Ga jij samen met mij de strijd tegen voedselverspilling aan? Meld je dan snel aan via deze link en deel jouw beste tips en lekkerste no foodwaste recepten met #foodwastebattle. Let’s do this!


Spotted banana muffins

Ingrediënten (voor 10 muffins)
– 3 bananen mét bruine vlekjes (die zijn extra zoet!)
– 3 eieren
– 150 gram havermeel (of volkoren tarwemeel)
– 1 zakje bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– een snufje zout
– extra: een handje noten, 20 gram pure chocolade of rozijnen

TIP: Heb je na het bakken van deze muffins nog meer bananen over, snijd ze dan in stukjes en bewaar ze in de diepvries. Zo heb je een voorraadje rijpe bananen om lekkere smoothies van te maken. Of om nieuwe bananen muffins te maken.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en doe 10 muffinsbakvormpjes in een muffinbakblik.

Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer of blender. Meng de geprakte bananen met de eieren. Meng in een andere kom het havermeel met het bakpoeder, kaneel en zout. Voeg het bananenmengsel toe en meng dit tot een glad beslag. Voeg nog wat extra’s toe die jij lekker vind zoals noten, chocolade of rozijnen.

Verdeel het beslag over de 10 muffinvormpjes en bak ze 30 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn. Als er geen beslag meer aan de prikker zit, zijn de muffins gaar.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Andrew
  juli 31, 2018 at 8:08 am

  Uuhhh..?? “TIP: Heb je na het bakken van deze muffins nog meer bananen over, snijd ze dan in stukjes en bewaar ze in de supermarkt.” Typefoutje? bewaar ze in de supermarkt?

  • Reply
   misshavermout
   juli 31, 2018 at 12:42 pm

   Hahaha, oeps… ik heb het meteen aangepast.

  Leave a Reply