#verspillingsvrij

Avocado pancakes

Op internet zijn er volgens mij honderden memes te vinden over avocado’s. Je wacht dagen tot je avocado eindelijk rijp is en net wanneer je besluit hem aan te snijden is hij helemaal bruin en verrot. Of ik een tip heb om dat tegen te gaan? Tja, dat is lastig. Maar ik heb wel een tip om een berg avocado’s te verwerken als ze perfect rijp zijn. Want, ja, we weten allemaal, dat moment van perfecte rijpheid duurt maar even…

Je kunt natuurlijk al je vrienden uitnodigen voor een guacamole party, maar je kunt ze ook gewoon uitnodigen voor een lekker ontbijtje, want met avocado’s kun je heerlijke, monsterlijk groene pancakes bakken.

P1150714.jpg

Ga jij samen met mij de strijd tegen voedselverspilling aan? Meld je dan snel aan via deze link en deel jouw beste tips en lekkerste no foodwaste recepten met #foodwastebattle. Let’s do this!


Avocado pancakes

Ingrediënten (voor 2 porties)
– 1 rijpe avocado
– 100 gram havermeel (of volkoren tarwemeel)
– 100 milliliter melk
– 1 ei
– 1 eetlepel ahornsiroop (of honing, agavesiroop of suiker)
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken
– een handje blauwe bessen (vers of uit de diepvries)

TIP: Heb je veel avocado’s over? Verdubbel dan het recept en bak een grote stapel pancakes. Je kunt ze namelijk goed invriezen. Zo heb je altijd een lazy sunday breakfast achter de hand.

Bereiding
Pureer de avocado met een staafmixer of blender of gebruik een vork om hem fijn te prakken. Meng de avocadopuree met het havermeel, de melk, het ei, de ahornsiroop, het bakpoeder en zout tot een glad beslag.

Verhit wat boter of olie in een pan en schep hier telkens een hoopje beslag in. Leg wat blauwe bessen in het beslag en draai de pannenkoekjes na enkele minuten om. Bak de pannenkoekjes enkele minuten aan beide zijden en leg ze dan op een bord. Garneer de pannenkoeken eventueel met wat extra blauwe bessen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply