#verspillingsvrij

Restjes rijstepap

34% van alle gekochte rijst wordt weggegooid. Niet dat ik dat oke vind, maar ik snap het wel. Het is ook erg lastig om de goede hoeveelheid rijst in te schatten. Het helpt een hoop om je rijst af te wegen of om een eetmaatje te gebruiken, hier leg ik je uit hoe je zelf zo’n eetmaatje kunt maken. Maar ook dan kan het gebeuren dat je wat rijst overhoudt. En dan komt dit recept goed van pas! Rijstepap!Ik weet dat rijstepap niet meteen mega aantrekkelijk klinkt. En ja, het doet een beetje denken aan je oma’s favoriete dessert, maar ik maakte een rijstepap nieuwe stijl. Eentje die niet alleen lekker is, maar ook nog gezond zodat je er prima van kunt genieten na een lekkere avondmaaltijd of hem zelfs als ontbijt kunt eten.

P2132081.jpg

Ga jij samen met mij de strijd tegen voedselverspilling aan? Meld je dan snel aan via deze link en deel jouw beste tips en lekkerste no foodwaste recepten met #foodwastebattle. Let’s do this!


Restjes rijstepap met banaan

Ingrediënten (voor 2 porties)
– 250 gram gekookte rijst (ongeveer 80-90 gram ongekookt)
– 200 milliliter melk
– 1 rijpe banaan
– 1 à 2 theelepels cacao
– ter garnering (optioneel): 1/2 banaan, fruit naar keuze, noten en/of verse munt

Bereiding
Verhit de melk in een pannetje. Prak de banaan fijn en voeg deze samen met de rijst en de cacao toe aan de melk.

Verwarm de rijstepap zo’n 5 minuten en verdeel hem dan over 2 kommetjes. Garneer de rijstepap met de toppings die jij lekker vindt. Tip: check even wat er in de koelkast ligt en gebruik hiervoor restjes fruit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply