#verspillingsvrij

Carrotcake kwarkbollen

Zuivel staat hoog op de lijst met meest weggegooide producten in Nederland. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook altijd lastig vind om recepten te bedenken met een pak melk dat bijna over de datum is of een pot kwark die nog maar een paar dagen te eten is. Daarom eet en drink ik het meestal maar gewoon zo op. Maar er is wel een dingetje dat ik altijd maak wanneer ik yoghurt of kwark over heb: kwarkbollen!

Deze kwarkbollen bevatten 250 gram kwark. Dat is toch weer een halve bak. Dus ben je plotseling iets te enthousiast geweest met inslaan en vraag je je nu af hoe je die berg kwark weg krijgt, maak dan even wat van deze lekkere bollen. Je kunt ze overigens gewoon in de vriezer bewaren, dus je hoeft ze echt niet allemaal tegelijk op te eten.

P2061796.jpg

Ik baseerde mijn kwarkbollen op dit recept van Uitpaulineskeuken. Die maak ik al super lang en ik varieer telkens een beetje met de vulling. Nootjes, chocolade, stukjes fruit. Dit keer voegde ik er wortel en appel aan toe, voor echte carrotcake kwarkbollen.

Ga jij samen met mij de strijd tegen voedselverspilling aan? Meld je dan snel aan via deze link en deel jouw beste tips en lekkerste no foodwaste recepten met #foodwastebattle. Let’s do this!


Carrotcake kwarkbollen

Ingrediënten (voor 10 stuks)
– 250 gram kwark
– 200 gram volkoren tarwemeel
– 2 eieren
– 25 gram havervlokken
– 1 appel, in kleine stukjes*
– 2 wortels, geraspt*
– 2 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel koekkruiden
– snuf zout

*Heb je geen appels of wortels? Tja, dan wordt het lastig om carrotcake kwarkbollen te maken, maaaar… Je kunt wel kwarkbollen maken met allerlei andere lekkere vullingen. Kies bijvoorbeeld voor: stukjes chocolade, gehakte noten, gedroogd fruit zoals rozijnen, gedroogde abrikozen of pruimen, aardbeien, of houd je kwarkbollen lekker naturel.

TIP: Je kunt deze kwarkbollen heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje achter de hand om mee te nemen naar school of je werk.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de kwark met de eieren. Meng in een andere kom het volkoren tarwemeel, de havervlokken, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout. Voeg hier het kwark-eimengsel aan toe en roer tot een beslag. Voeg tot slot de stukjes appel en wortel toe en meng deze door het beslag.

Leg met een lepel hoopjes beslag op de bakplaat. Bak de kwarkbollen 15 tot 20 minuten.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply