#verspillingsvrij

Bietenpulp brownies

Maak jij wel eens groente sapjes thuis? Goed bezig, kom maar door met al die vitamines! Maar wat doe je met al die groentepulp? Als je sapjes perst, blijft er altijd groente of fruitpulp achter. Dit gooien we vaak weg, maar dat is eigenlijk zonde, want die pulp bevat veel vezels. Daarom ging ik op onderzoek uit en bedacht ik een recept om die pulp te verwerken: Bietenpulp brownies!

Bietenpulp brownies

Ik snap dat je niet direct gaat watertanden bij het horen van de naam ‘bietenpulp brownies’, maar stay with me mensen, want het is lekkerder dan je denkt. De meeste smaak van de bieten komt in jouw sapje terecht, dus de pulp heeft een veel mildere bietensmaak. Gecombineerd met cacao en pure chocolade proef je de bieten nauwelijks terug. Zij ik nou ‘pure chocolade’? YES! Want brownies zonder chocolade zijn gewoon geen brownies toch? Zijn deze brownies dan wel gezond? Tja, wat is gezond? Ik zou het de gulden middenweg tussen een appel en een giant chocolate chip cookie noemen. Niet mega gezond, maar zeker niet mega ongezond. Dus ik zou zeggen, drink er nog een bietensapje bij en dan zit je helemaal goed.

bietenpulp brownies


Bietenpulp brownies

Ingrediënten (voor 6-8 stuks)

Droge ingrediënten
– 100 gram bloem (of havermeel voor een glutenvrije variant)
– 150 gram bietenpulp
– 40 gram cacao poeder
– 1 zakje vanille suiker
– 1/2 zakje bakpoeder (ongeveer 1 theelepel)
– 50 gram grof gehakte pure chocolade

Natte ingrediënten
– 3 eieren
– 50 gram boter
– 50 gram ahornsiroop (of agave siroop)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownie vorm of vierkant bakblik met bakpapier.

Meng in een kom alle droge ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron. Kluts de eieren. Voeg hier de boter en ahornsiroop aan toe en giet dit mengsel bij de droge ingrediënten. Roer tot een beslag en giet dit in de bakvorm.

Zet de brownies in de oven en bak ze 15-20 minuten op 180 graden. Laat de brownies afkoelen en snijd ze in 6 of 8 stukken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply