Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegan chicken korma met Plantly kokosyoghurt

Ik ontving laatst weer foodpost, oftewel, er stond weer een bezorger met een pakketje eten voor mijn deur. Ik blijf dat zo leuk vinden, elke keer is het weer alsof je een cadeautje mag open maken. Dit keer was het de kokosyoghurt van Plantly. Daar had ik natuurlijk een lekker ontbijtje mee kunnen maken, maar dat deed ik niet (oke, dat deed ik ook, maar niet alleen dat). Ik maakte er een hartig gerecht mee… een vegan chicken korma. 

Ik heb al vaker kokosyoghurt gehad en was daar nooit echt een groot fan van. Ik vond het vaak wat weeïg en muf. De Plantly kokosyoghurt is er in twee smaken. Ik probeerde eerst de mango variant. Die was verrassend lekker. Door de frisse, zoete mango was het helemaal geen saaie, muffe yoghurt. Het was lekker! Toen proefde ik de naturel variant. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar iets minder fan van was. De naturel kokosyoghurt was iets minder fris. Je proeft de kokos terug, maar hij is iets minder sterk van smaak. Voor een ontbijtje met granola vond ik hem niet zo geschikt, maaaaar ik vond er een andere, hele goede bestemming voor: ik gebruikte hem in een vegan chicken korma!

P1120369.jpg

Chicken korma is een Indisch gerecht. Het is mild van smaak door de toevoeging van kokosmelk. Die verving ik dus door de Plantly kokosyoghurt. Die gaf de chicken korma niet alleen een lekkere kokossmaak, maar gaf ook een heerlijk, romige saus.


Vegan chicken korma met Plantly kokosyoghurt

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– een stuk verse gember, geraspt (ongeveer 3 centimeter)
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1/2 theelepel kardemompoeder
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1/4 theelepel kaneel
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 bilk tomatenblokjes
– 2 wortels
– 1 pakje plantaardige kipstukjes
– 1 pak bloemkoolrijst (400 gram)
– 200 gram Plantly kokosyoghurt
– ter garnering (optioneel): cashewnoten en peterselie

TIP: Ik weet dat je voor dit recept een hele kast vol specerijen nodig hebt. Heb je daar nu geen zin in, dan kun je ook een kant-en-klare kruidenpasta kopen. Bijvoorbeeld deze van Fair Trade Original.

Bereiding:
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en gember.

Meng ondertussen de specerijen. Voeg de specerijen samen met de tomatenpuree toe aan het ui-mengsel. Bak deze ingrediënten 2 minuten mee.

Snijd ondertussen de wortel in plakjes. Voeg de wortel, tomatenblokjes en plantaardige kipstukjes toe en laat het geheel 15 minuten doorkoken.

Kook de bloemkoolrijst 1 á 2 minuten.

Roer op het laatste moment de kokosyoghurt door de saus. Verdeel de bloemkoolrijst en chicken korma over twee borden. Garneer met wat cashewnoten, peterselie en wat extra kokosyoghurt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply