Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Aardbeien citroen granola

Hoera, ein-de-lijk lente! Ik heb de dagen afgeteld, want ik was zo klaar met die winter. Kom maar op met de lente, met de zon, met de krokussen en narcissen en met al die lekkere, frisse en kleurrijke gerechtjes. Met dit recept voor aardbeien citroen granola breng je meteen wat lente in je ontbijt. 

Aardbeien citroen granola

Over frisse en lichte ontbijtjes gesproken… Volgens mij voldoet dit ontbijtje precies aan die omschrijving. Een homemade aardbeien chia jam, een dikke laag frisse citroen kwark, afgemaakt met versgebakken aardbeien citroen granola. Voor die granola gebruikte ik een mix van havervlokken, cashewnoten en pompoenpitten. Die bracht ik op smaak met ahornsiroop, citroensap en citroenrasp. Om het helemaal af te maken voegde ik gevriesdroogde aardbeien toe. Dat zijn aardbeien waaruit al het vocht verdwenen is, waardoor je een heel licht en droog product overhoudt. Een deel van de aardbeien maalde ik tot poeder en een ander deel mengde ik in stukjes door de granola. Zo heeft de hele granola een heerlijke aardbeiensmaak.

Geen fan van aardbeien? Probeer dan eens deze sinaasappel tahini granola.

aardbeien citroen granola aardbeien citroen granola


Aardbeien citroen granola

Ingredi├źnten (voor 1 pot granola)

– 150 gram havervlokken
– 100 gram cashewnoten
– 50 gram pompoen pitten
– snufje zout
– 3 eetlepels ahornsiroop
– 3 eetlepels kokosolie
– rasp van 1 citroen
– sap van 1/2 citroen
– 25 gram gevriesdroogde aardbei (onder andere te koop bij de AH)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de kokosolie in de magnetron en meng deze met de ahornsiroop, citroensap en citroenrasp. Meng in een andere kom de havervlokken, cashewnoten, pompoenpitten en het zout. Voeg hier het kokosolie mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.

Bak de granola 5 minuten in de oven op 180 graden. Haal de bakplaat er vervolgens uit het schep de granola om. Bak de granola dan weer 5 minuten. Herhaal dit nog twee keer zodat de granola in totaal 20 minuten gebakken is. Let op! Elke oven is anders en granola kan snel aanbranden, houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de oventemperatuur of baktijd.

Laat de granola afkoelen. Maal de helft van de gevriesdroogde aardbeien fijn tot poeder, bijvoorbeeld in een vijzel. Meng dit aardbeienpoeder en de overige gevriesdroogde aardbeien door de granola.

Serveer de granola met wat kwark en verse aardbeien.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply