Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Sinaasappel rabarber overnight oats

Als het op havermout aan komt heb ik maar 1 regel: ‘Maak het niet met water!’. Ik weet dat de meningen daarover verschillen, maar ik vind zo’n bak havermout met water echt niet te eten. Havermout maak je met melk, punt uit! Oke, met plantaardige melk is het ook erg lekker. Nu heb ik echter iets anders ontdekt om een lekker havermoutje te maken: sinaasappelsap!

In deze overnight oats wordt de melk vervangen door vers geperst sinaasappelsap. Dit geeft een iets waterigere structuur dan melk, maar qua smaak is het echt een topper! Vooral in combinatie met de zure rabarber compote. Een echt lente ontbijtje!

P5101297.jpg

Met dit recept maak je meteen drie van die heerlijke potje overnight oats. Zo kun je er weer een paar vroege ochtenden tegenaan. Koelkast open, bakje oats in je tas en hop de deur uit. Zo kun je heerlijk genieten van je frisse ontbijtje in de trein, in de file of op kantoor. Scheelt je toch weer een kwartiertje slapen, zo’n on the go ontbijtje!


Sinaasappel rabarber overnight oats

Ingrediënten (voor 3 porties)
– 120 gram havermout
– 3 theelepels chiazaad
– 4 perssinaasappels
– 2 stengels rabarber
– 100 gram (diepvries) frambozen
– optioneel: suiker, honing of een andere zoetstof naar smaak

Bereiding
Pers 3 sinaasappels uit. Meng het sap met de havermout en het chiazaad. Verdeel dit havermout mengsel over 3 potjes of bakjes.

Pers de laatste sinaasappel ook uit en doe het sap in een steelpan. Snijd de rabarber in stukjes en doe deze in de pan. Zet de pan op het vuur en gaar de rabarber 15 minuten onder af en toe doorroeren. Als je de rabarber compote te zuur vindt, kun je naar smaak wat suiker, honing of een andere zoetstof toevoegen. Verdeel de compote over de 3 bakjes havermout en top het geheel met de frambozen.

Zet de overnight oats in de koelkast en laat ze een nachtje weken. Je kunt zo’n potje overnight oats prima een aantal dagen bewaren, mits het potje of bakje goed gesloten is.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Recept: Baked oats met kruidige thee – Miss Havermout
  juni 13, 2018 at 5:51 am

  […] geven je havermoutje net een andere smaak. Maar het kan spannender, daarom maakte ik laatst al een havermoutje met sinaasappelsap. Dit keer gebruikte ik thee in mijn baked oats. Het moet niet gekker worden!Als basis gebruikte ik […]

 • Reply
  Sinaasappel rabarber overnight oats – Dehuiscomputer
  juni 18, 2018 at 4:58 am

  […] topper! Vooral in combinatie met de zure rabarber compote. Een echt lente ontbijtje! Een recept van misshavermout. Sinaasappel rabarber overnight […]

 • Leave a Reply