Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Amandel yoghurt pancakes

We kennen allemaal het cliché ‘less is more’. Nu gaat dat volgens mij niet voor elke situatie op, maar waar het zeker wel voor geldt is koken. Je kunt wel aan de slag gaan met een ingrediëntenlijst van 3 pagina’s lang, maar waarom zou je dat doen als je met een paar goede ingrediënten ook iets lekkers op tafel kunt zetten? Dat is niet alleen een stuk gemakkelijker koken, maar het levert ook minder restjes op die, let’s be honest, de helft van de tijd in de vuilnisbak belanden. De Ekoplaza bedacht daarom de 5x LKKRDR challenge. Koken met maar 5 ingrediënten. Doe je mee?

De komende 5 weken ontvang ik iedere week een box met 5 producten die die week bij de Ekoplaza in de aanbieding zijn. Met minstens 2 van die producten maak ik vervolgens een recept met maar 5 ingrediënten.

Natuurlijk houd je ook na zo’n 5-ingrediënten-gerecht nog wel eens een stuk komkommer of halve citroen over. Dat soort kliekjes pakte ik altijd in met plastic folie. Nu heb ik daar een betere oplossing voor, want ik kreeg van de Ekoplaza ook een pakketje met ‘Foodhuggers’. De naam alleen al vind ik schattig! Foodhuggers zijn siliconen kapjes waar je je restje fruit of groente mee kunt afdekken. Doordat de Foodhuggers de producten beter afsluiten, behouden het fruit en de groente meer vocht. Zo blijven ze langer lekker. Naast de Foodhuggers kreeg ik ook een aantal vellen ‘Bee’s wrap’. Dit zijn doeken, bewerkt met bijenwas en jojoba olie waar je eten kunt bewaren. Ze zijn met de hand uit te wassen waardoor je ze telkens opnieuw kunt gebruiken. Een stuk duurzamer dan een plastic zakje of stukje plastic folie. Je kunt bij de Ekoplaza nu sparen voor korting op deze Foodhuggers en Bee’s Wrap.

P5181837.jpg

Dan is het nu tijd voor mijn eerst 5x LKKRDR recept. De producten van deze week waren:
– Abbot Kinneys almond start, een plantaardige yoghurt op basis van amandelen;
– Blauwe bessen;
– Raw coconut water van Rebel Kitchen;
– Muesli spelt extra rijk van De Meesters van de Halm;
– Kikkererwten chips van De Rit

Ik gebruikte de amandel yoghurt en blauwe bessen en maakte daar dit lekkere ontbijtje mee. Havermout pannenkoeken met amandel yoghurt, blauwe bessen en agave siroop.


Almond start pancakes

Ingrediënten (voor 2 porties)
– 100 gram havermeel
– 150 gram Abbot Kinneys amandel yoghurt
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 1 eetlepel agave siroop (of een ander zoetmiddel naar keuze)
– blauwe bessen

Extra: een snufje zout en olie of boter om in te bakken

Bereiding
Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat het mengsel enkele minuten staan.

Meng het havermeel met de amandelyoghurt en voeg een flinke scheut water toe om het mengsel wat vloeibaarder te maken. Voeg 1 eetlepel agave siroop (of meer naar smaak) en een snufje zout toe. Doe het lijnzaadpapje bij het beslag en roer door.

Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Bak hierin kleine pannenkoekjes. Stapel de pannenkoekjes op en garneer ze met de blauwe bessen, agave siroop en eventueel wat takjes munt.

Tip: Je kunt ook wat blauwe bessen mee bakken in de pannenkoeken. Leg hiervoor een paar blauwe bessen in het beslag net nadat je dit in de pan hebt gedaan.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met de Ekoplaza. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    5x LKKRDR: Honing-amandel havermout met geroosterde tomaten – Miss Havermout
    mei 27, 2018 at 6:00 am

    […] zoals vorige week kreeg ik ook deze week weer een tas met 5 ingrediënten van de Ekoplaza. Deze keer zaten er […]

  • Leave a Reply