Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Sinaasappel tahini granola

Het viel me op dat ik al lang geen recept voor homemade granola meer gepost heb. Tijd om daar verandering in te brengen. Al moet ik wel zeggen dat het behoorlijk lastig wordt om met een origineel granola recept te komen, nu de supermarkt schappen steeds voller komen te liggen met nieuwe smaken granola en muesli. Ik denk dat ik er toch in ben geslaagd om met iets nieuws te komen: Sinaasappel tahini granola. 

Tahini

Tahini, of tahin, is een pasta gemaakt van sesamzaad. Weer je vroeger om moest fietsen naar de toko, kun je het tegenwoordig gewoon in de supermarkt vinden. Tahini kun je op brood smeren of verwerken in een lekkere, homemade hummus. Ik vind tahini lekker, maar het heeft wel een beetje een droog mondgevoel, net zoals pindakaas. Daarom gebruik ik het graag in combinatie met een frisse tegenhanger. Dit keer gebruikte ik sinaasappel om het geheel wat frisser te maken.

Sinaasappel tahini granola

Naast sinaasappel en tahini gebruikte ik havergrutten in deze granola. Dit zijn haverkorrels die een keer doormidden geknipt zijn, maar niet geplet zijn tot havermout. De havergrutten geven deze granola een lekkere bite. Deze sinaasappel tahini granola is lekker in een bakje (plantaardige) yoghurt of kwark, maar stiekem snoep ik ook regelmatig gewoon zo een handje uit de pot op.

Sinaasappel tahini granola

Sinaasappel tahini granola


Sinaasappel tahini granola

Ingredi├źnten (voor 1 pot granola)

– 50 gram havervlokken
– 50 gram havergrutten (o.a. te koop bij Ekoplaza)
– 25 gram pompoenpitten
– 25 gram sesamzaad
– 1 eetlepel sinaasappelsap
– 2 eetlepels tahini
– rasp van de schil van 1 sinaasappel
– 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de havervlokken, havergrutten, pompoenpitten en het sesamzaad. Meng in een andere kom het sinaasappelsap, de tahini, sinaasappel rasp en de ahornsiroop. Voeg dit mengsel toe aan het havermengsel en roer alles goed door elkaar.

Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier. Bak de granola 5 minuten. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en schep alles om. Bak de granola vervolgens nog eens 5 minuten.

Laat de granola afkoelen en bewaar hem vervolgens in een afgesloten bak of pot.

 

Nog meer recepten met havergrutten? Bekijk dan eens deze Gruttengranola of Sushi met havergrutten.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Jillian
  februari 3, 2019 at 12:45 pm

  Oeeeh, dit lijkt me zo lekker!
  Dit lijkt wel ontzettend (qua uiterlijk) op de Oot Granola – Crunchy Nuts smaak :’)
  Komt zeker door de pompoenpitten, maar ik ga deze proberen te maken binnenkort!

 • Leave a Reply