Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Chocolade gelukskoekjes

Ze zeggen wel eens dat ongeluk zit in een klein hoekje, nou dan zit geluk dus in de rest van de wereld, zo ook in deze koekjes. Dit zijn namelijk chocolade gelukskoekjes. Breek ze open en je vindt een heerlijke, inspirerende, eventueel lichtelijk cheesy quote. Mocht je nou die quotes maar onzin vinden, dan eet je toch gewoon lekker de koekjes op, want die zijn overheerlijk!

Geluk is…

– Een reep chocolade, helemaal voor jou alleen
– In een mooi opgedekt bed met gewassen lakens kruipen
– Pannenkoeken op zondag ochtend
– De geur van de eerste regenbui na een lange tijd droogte
– Heel je huis vol zetten met kaarsjes
– Alle restjes uit de koelkast in een pan gooien en dan toevallig een heerlijk gerecht maken

Ik kan zo nog wel even doorgaan. Maar wat is geluk voor jou eigenlijk?

Chocolade gelukskoekjes

Voor mij is geluk ook lekker bakken op de zondagmiddag. Ik moet toegeven, dat is niet altijd een succes, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. Deze chocolade gelukskoekjes zijn ook een leuke zondagmiddag activiteit. Het vergt wat oefening om de kenmerkende gelukskoekjes vorm te vouwen, maar als je het eenmaal in de vingers hebt wordt het steeds gemakkelijker. Het leuke is natuurlijk dat je zelf allerlei leuke, grappige of inspirerende quotes op de briefjes kunt schrijven. Maak bijvoorbeeld een pot vol gelukskoekjes met verjaardagswensen voor een jarig familielid of maak een doos koekjes met complimentjes voor je vriendinnen.

chocolade gelukskoekjes

chocolade gelukskoekjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Chocolade gelukskoekjes

De basis van dit recept nam ik over van 88 FOOD

Ingrediënten (voor ongeveer 12 koekjes)

– 1 eiwit
– 40 gram boter, gesmolten
– 50 gram suiker
– 35 gram bloem
– 5 gram cacao poeder
– snuf zout
– 1 eetlepel water

Extra: strookjes papier met quotes erop en bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop het eiwit met de mixer luchtig. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix tot een beslag.

Neem een lepel beslag en smeer dit dun in cirkel vorm op het bakpapier. De cirkel moet een diameter van 8 tot 10 centimeter hebben. Maak twee beslag rondjes. Je bakt telkens maar twee koekjes tegelijkertijd af, omdat je na het bakken heel snel moet werken. Je kunt de koekjes namelijk alleen vouwen als ze net uit de oven komen. Zodra ze afkoelen breken ze snel doormidden.

Bak de koekjes 6 tot 7 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en haal hier voorzichtig het koekje vanaf. Vouw het koekjes snel tot gelukskoekje en herhaal dit met het andere koekje. Hieronder zie je een video waarin je kunt zien hoe je de koekjes vouwt.

Serveer de koekjes eventueel met wat gesmolten chocolade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply