Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Pancake cereal

Na de Dalgona coffee is ‘pancake cereal’ de volgende hype op social media. Een kom vol mini pancakes, oftewel een soort kruising tussen pancakes en ontbijtgranen. Als echte pancake lover was ik stiekem toch wel er benieuwd naar deze nieuwe ontbijttrend, dus ik heb vanochtend een bakje pancake cereal gemaakt. Lees snel verder voor het pancake cereal recept.

Quarantaine voedsel viral

Ik snap al die hypes wel, dalgona coffee, pancake cereal… het is namelijk prima quarantaine voedsel vermaak. Je moet toch iets als je de hele dag thuis zit. Nou, ga dan maar eens honderd van die mini pancakejes bakken, daar ben je wel even zoet mee. Daarnaast is zo’n kom pancake cereal ook echt vet lekker! Mijn favoriete gedeelte van pancakes zijn die heerlijke crispy randjes aan de buitenkant. In zo’n kom mini pancakes zitten natuurlijk heel veel crispy randjes. Serveer ze met wat vers fruit, chocolade hagelslag, siroop of een klontje boter. Of ga helemaal all the way met slagroom en ijs. Kortom, pancake cereal…. Do try this at home! Let’s do this! Tijd voor het pancake cereal recept.

pancake cereal recept

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Pancake cereal recept

Ingrediënten (voor 2 a 3 porties)

– 120 gram havermout
– 1 zakje vanille suiker
– 1/2 zakje bakpoeder
– snufje zout
– 240 milliliter melk
– 1 ei
– boter of olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): vers fruit, chocolade (hagelslag), boter of siroop

Extra: een blender, keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Doe de havermout, vanille suiker, bakpoeder en zout in een blender en maal tot de havermout fijn is gemalen. Voeg de melk en het ei toe en mix tot een glad beslag.

Verhit wat boter of olie in een pan. Neem een lepel en verdeel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak 1 a 2 minuten en draai dan voorzichtig alle mini pancakes om. Bak ook aan deze kant enkele minuten en doe de pancake cereal dan in een kom. Ga zo door tot al het beslag op is – of tot je er helemaal klaar mee bent, dan kun je ook gewoon grote pancakes van het beslag maken.

Doe de pancake cereal in kommetjes en garneer met fruit, chocolade, siroop of waar je ook zin in hebt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply