Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Verwen havermoutje met gebakken peertjes en vanille ijs

Wie mij kent weet dat ijs hoog staat op mijn lijstje met guilty pleasures. Pizza blijft mijn all time favorite, maar ijs verdient een mooie tweede plaats. Toen Oppo Icecream mij vroeg of ik hun gezondere ijs wilde proeven was ik natuurlijk meteen enthousiast. Want gezond ijs, dat biedt mogelijkheden… Ice cream for brekkie! Ik maakte een heerlijk verwen havermoutje met gebakken peertjes en vanille ijs. 

Oke, hoe zit dat dus met ‘gezond’ ijs, want bestaat er zoiets als ‘gezond ijs’? Nou, nee, ik denk het niet. Appels en boerenkool zijn gezond. En havermout, kipfilet en kwark ook als je het mij vraagt. Maar ijs, tja dat zou ik toch niet in dat rijtje willen plaatsen. Gezonde voeding is in mijn ogen voeding die je lichaam belangrijke voedingsstoffen levert zoals vezels, vitaminen en eiwitten. Maar goed, we zijn natuurlijk geen engeltjes, en willen ook wel eens lekker genieten van een bak chips of een ijsje. Nou, dan is Oppo een goed alternatief voor die pot Ben&Jerry’s. In plaats van bergen suiker zitten er in het Oppo ijs zoetstoffen. Nu kunnen we een discussie gaan voeren over de vraag of al die zoetstoffen dan wel goed voor je zijn, maar dat laat ik over aan de voedingswetenschappers en healthbloggers, anders zitten we hier over een uur nog en is mijn ijsje gesmolten.

havermoutje met peren en ijs 1.jpg

Gezond, semi-gezond of geen van beide, ik vind het tijd voor een verwenontbijtje op deze zondag en dan komt die pot Oppo vanille ijs erg goed van pas. Ik maakte een heerlijk kaneelhavermoutje met gebakken peertjes. Een scoop vanille ijs erbij en ik ben in breakfast heaven.

Ps. Je kunt Oppo Icecream kopen bij de AH voor 4,99 euro per 500 milliliter. Ze zijn er in de smaken vanille, chocolade en salted caramel. En die laatste, die is sowieso mijn favoriet!


Verwen havermoutje met gebakken peertjes en vanille ijs

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 40 gram havermout
– 200 milliliter melk
– een snufje kaneel
– 1 zachte, rijpe peer*
– 1 theelepel honing, agave- of ahornsiroop
– 1 scoop Oppo vanille (of ander vanille ijs)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de peer en haal de kern met pitjes eruit. Leg de peer in een ovenschaaltje met een klein bodempje water. Zet de peer in de oven en bak hem ongeveer 30 minuten zodat hij lekker zacht en warm wordt.

Doe een scheutje water in een koekenpan en meng hier de honing, agave- of ahronsiroop door. Verhit het mengsel en leg hier de peertjes in met de snijkant naar beneden. Bak de peertjes 5 tot 10 minuten tot het water verdampt is en de onderkant van de peertjes begint te karameliseren.

Maak een eenvoudig havermoutje door de melk, havermout en een snufje kaneel in een pannetje te verwarmen. Je kunt dit ook in de magnetron doen. Zet dan een bakje met alle ingrediënten zo’n 3 minuten in de magnetron op 800 Watt.

Schep de havermout in een kom en leg hier de peertjes op. Leg er een flinke scoop vanille ijs op en geniet van je verwenontbijtje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply