Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Chocolade stroopwafel taartje

Dit is dus echt een guilty pleasure met hoofdletter G! Waarom? Nou, luister even: een bodem van gemalen stroopwafels, een vulling van dulche de leche en een topping van chocolade ganache. Juist, foodporn in taartvorm en niet bepaald gezond te noemen… Maar goed, zo nu en dan moet dat kunnen toch? En maak je taartjes gewoon net iets kleiner, dan komt het allemaal heus wel goed. Want dit taartje, dit wil je gewoon! 

Sinds kort mag ik mij een van de ‘vrienden van de AH’ noemen. Elke maand krijg ik een pakketje van de Albert Heijn met producten waarmee ik iets lekkers mag maken. Het eerste pakketje was meteen geweldig, een doos vol chocolade! De Appie heeft namelijk een compleet nieuwe collectie chocolade. De Delicata chocolade is er in de bekende smaken zoals melk en wit, maar ook in wat apartere zoals de heerlijke reep met puur, walnoot en vijg, errgg lekker! Voor de echte foodies en fijnproevers is er nóg een lijn, met écht speciale repen. Wat dacht je van chocolade met viooltjes of rode curry?

chocolade stroopwafel taartje 2.jpg

Een van de repen in het pakket was de melkchocolade met stroopwafel. Na het proeven van een stukje kreeg ik een briljant idee: een taartje met stroopwafel en chocolade. Mocht je dus nog niks te doen hebben vandaag, maak dan deze taartjes, loop vervolgens een rondje hard en geniet dan van deze caloriebom (of skip dat rondje gewoon en val meteen aan).

Chocolade stroopwafel taartje 1.jpg


Chocolade stroopwafel taartje

Ingrediënten (voor 3 taartjes van 10 cm of 5 taartjes van 7 cm)
– 6 stroopwafels
– 30 gram roomboter
– 100 gram Delicata melkchocolade met stroopwafel
– 75 gram slagroom
– 1 blikje gecondenseerde melk
– ter garnering (optioneel): mini stroopwafels en stukjes chocolade

Extra: 3 taartvormpjes van 10 cm of 5 taartvormpjes van 7 cm en een keukenmachine

Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en leg hier het blikje gecondenseerde melk in. Kook het blik 2 uur. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water staat en controleer dus regelmatig of je wat water moet toevoegen. Door het koken verandert de melk ik een heerlijke karamel.

Maak ondertussen de taartbodems. Maal de stroopwafels fijn in de keukenmachine. Smelt vervolgens de roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer alles door elkaar tot een plakkerig geheel. Verdeel de koekkruimels over de taartvormpjes en druk ze aan. Zet de taartbodempjes in de koelkast. Wanneer ze afkoelen stolt de bodem en wordt de karamel uit de koeken weer hard waardoor de bodems steviger worden.

Laat de bodems goed afkoelen, minstens een uur, en haal ze dan voorzichtig uit de taartvormpjes. Dit is geen gemakkelijk klusje, en don’t worry als de bodems er niet perfect uit komen, dat heeft mij ook een hoop oefening gekost.

Maak nu de chocolade ganache. Verwarm de slagroom in een pannetje en hak de chocolade fijn. Roer de chocolade door de slagroom tot deze is gesmolten.

Haal het blikje gecondenseerde melk uit het water en open deze voorzichtig. Door het koken komt er druk op het blik te staan. Wanneer je het opent komt er dus wat van de karamel uit het blik.

Vul de stroopwafel bodems eerst met een laagje karamel en doe hier vervolgens een laagje chocolade ganache op. Laat de ganache afkoelen op opstijven voordat je hem garneert met de stukjes stroopwafel en chocolade.

UPDATE:
Zoals ik al schreef, de taartbodems zijn niet gemakkelijk uit hun vormpje te halen. Maaaar, daar heb ik iets op gevonden. Als je de bodempjes maakt in een siliconen muffinvorm, kun je ze er veel gemakkelijker uit halen. Oh en mochten er hier en daar wat scheurtjes zitten, dan ‘kneed’ je die gewoon weer dicht.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply