Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Warme pompoen havermout met vijgen

Zie hier mijn nieuwe lievelingsontbijt: pompoen havermout. Een heerlijk warm bakje havermout met pompoen en koekkruiden. Stiekem vind ik het zo lekker dat dit de laatste tijd ook vaak mijn lunch is. En waarom ook niet, er zit 100 gram pompoen in, dus nog super gezond ook!

Om dit havermoutje te maken snijd ik in het weekend een hele pompoen in stukjes. Die kook en pureer ik vervolgens. De puree bewaar ik in een bakje in de koelkast zodat ik elke dag een paar lepels pompoenpuree door m’n havermoutje kan roeren. Heerlijk! Eerlijk gezegd begin ik nu al hamsterneigingen te krijgen. Want wat als het pompoenseizoen er straks weer op zit en er geen pompoenen meer te koop zijn! Misschien moet ik maar vast een voorraad pompoenpuree gaan aanleggen in mijn vriezer….

Pompoen havermout 1.jpg


Warme pompoen havermout met vijgen

Ingrediƫnten (voor 1 portie)
– 40 gram havermout
– 100 gram pompoenpuree*
– 150 milliliter melk (of wat meer als je een dunnere havermoutpap wilt)
– 1/2 theelepel koekkruiden
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 vijg
– 6 pecannoten
– optioneel: honing, agavesiroop of ahornsiroop

Bereiding
Doe de havermout, pompoenpuree, melk, koekkruiden en kaneel in een pan en meng alles goed door elkaar. Verwarm de pap op middelhoog vuur terwijl je er af en toe door roert. Na 5 tot 10 minuten is de pap klaar (afhankelijk van hoe dik je hem wilt). Mocht het geheel tijdens het verwarmen te droog worden, voeg dan wat extra melk of water toe.

Snijd de vijg in plakjes. Doe de havermout in een kom en leg de plakjes vijg erop. Garneer met wat pecan noten. Als je van een wat zoeter ontbijt houd, giet dan nog wat honing, agave- of ahornsiroop over de havermout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply