Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Vegan frambozen chocomousse taartjes

Kennen jullie het geheim voor vegan chocomousse al? Een chocomousse waarvoor je geen ei of slagroom nodig hebt? Waarschijnlijk heb je het regelmatig in huis en spoel je het vaak door je gootsteenputje. Hét geheim voor een luchtige vegan chocomousse is namelijk aquafaba oftewel het vocht uit een blik of pot kikkererwten. Dit vocht bevat eiwitten waardoor het luchtig wordt wanneer je het opklopt. Ik gebruikte het om er deze mooie vegan chocomousse frambozen taartjes mee te maken. 

De taartjes hebben een lekkere bodem van havermout en pecannoten. Daarop ligt een flinke lepel Mister Kitchen chia jam. En on top vind je de luchtige chocomousse. De combinatie van de pure chocolademousse met de frisse frambozenjam is echt een match made in heaven.

Vegan chocomousse taartje 1.jpg

Nu kan ik wel heel hard roepen dat deze taartjes echt ’to die for’ zijn, maar ja, dat zeg ik altijd over mijn eigen recepten. Mocht je daar niet door overtuigd zijn en mocht het water je nog niet in de mond lopen van deze foto’s, mijn huisgenootjes hebben de taartjes ook geproefd en zij waren ook helemaal verkocht. Kortom, dit.wil.je!


Vegan frambozen chocomousse taartjes

Ingrediënten (voor 4 taartjes):
Bodem
– 20 gram pecannoten
– 50 gram havermout
– 40 gram zachte dadels
– 1 eetlepel kokosolie

Vulling
– 65 gram chocolade
– 50 milliter aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
– zout
– 4 eetlepels Mister kitchen frambozen chia fruit spread
– 4 frambozen

Extra: 4 mini taartvormpjes (de mijne hebben een doorsnede van 7,5 centimeter), een mixer en een blender of keukenmachine

Bereiding:
Maak eerst de bodempjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de dadels en de kokosolie met een blender of keukenmachine tot een plakkerige massa. Doe dit mengsel in een kommetje en maal vervolgens de pecannoten en havermout fijn. Meng dit samen met het dadelmengsel tot kruimels. Verdeel de kruimels over de vier taartvormpjes en druk de kruimels stevig aan zodat er een taartbodem ontstaat. Bak de bodempjes 10 minuten op 200 graden.

Maak vervolgens de chocomousse. Doe de aquafaba in een kom en mix deze 10 tot 15 minuten tot schuim. Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron of au bain marie en spatel deze voorzichtig door het luchtige schuim. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Haal de taartbodempjes voorzichtig uit de vormpjes en schep hier een flinke eetlepel Mister Kitchen chia fruit spread in. Leg daarop een grote dot chocomousse en garneer met wat frambozen, cacaopoeder en takjes munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply