Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Crunchy airfryer sushi

Sinds ik de Philips XXL airfryer mag testen gooi ik werkelijk alles in dat ding: van groenten en aardappeltjes tot gebakken havermoutjes en muffins. Maar toen ik in het bijgevoegde airfryer receptenboekje zag dat je ook sushi in de airfryer kunt maken had ik zo mijn twijfels… Omdat er natuurlijk maar een manier is om erachter te komen of airfryer sushi daadwerkelijk een goed idee is, testte ik het even uit voor jullie. 

Het idee van de airfryer sushi was dat je sushirollen maakt en deze paneert met wat ei en panko. De rollen leg je vervolgens in de airfryer zodat ze lekker crunchy worden. Om mijn sushi nog krokanter te maken (en om hem vega te maken) gebruikte ik de vega kip krokant schnitzels van Vivera. Als je die bakt in de airfryer worden ze echt mega crunchy!

sushi.jpg

Als je nu denkt ‘ieeewww warme sushi’, dan moet ik toegeven dat ik dat ook dacht. Daarom heb ik de sushirollen na het bakken meteen in stukken gesneden en die stukken heb ik even laten afkoelen. Samen met mijn huisgenootje als proefkonijn stopte ik even later mijn eerste airfryer sushi in m’n mond. En OMG mensen, echt waar, dit is zo lekker! DO TRY THIS AT HOME!


Crunchy airfryer sushi

Ingrediënten (voor ongeveer 24 sushi’s):
– 125 g rijst
– 1 1/2 el rijstazijn
– 1 1/2 tl suiker
– snuf zout
– 1 vegetarische krokante kipschnitzel van Vivera
– 3 vellen nori
– 2 grote wortels
– 1/2 avocado
– 1 ei
– panko en sesamzaad om te paneren

Bereiding:
Maak eerst de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn en los hierin de suiker en het zout op. Giet het azijn mengsel bij de rijst en laat de rijst vervolgens afkoelen.

Verwarm de krokante kipschnitzel in de airfryer. 10 minuten op 180 graden.

Snijd de wortel julienne, in fijne reepjes dus. Snijd ook de avocado in repen en de verwarmde kipschnitzel in repen.

Neem een norivel en verspreid hier een laagje rijst over. Laat aan de boven- en onderkant 1 a 2 centimeter vrij zodat je de sushi goed kunt oprollen. Leg op de rijst een rijtje wortel, een rijtje avocado en een rijtje vega kip repen. Rol de sushi vervolgens op. Om ervoor te zorgen dat de sushirol dichtgeplakt blijft kun je de bovenkant van het norivel met je vingers wat nat maken zodat je de sushirol goed kunt dichtplakken. Maak op deze manier nog 2 sushirollen.

Kluts het ei en giet deze in een brede ovenschaal. Strooi wat panko op een bord en sprinkel hier wat sesamzaadjes over. Neem een sushirol en rol deze door het ei en paneer hem vervolgens met het pankomengsel. Leg de gepaneerde rol in de airfryer en herhaal deze stappen met de andere twee sushirollen. Bak de sushi 10 minuten op 160 graden.

Haal de sushirollen uit de airfryer en snijd elke rol in 8 stukken. Je kunt de sushi warm eten, maar je kunt ook even wachten tot hij afgekoeld is.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    airfryer
    oktober 16, 2018 at 6:07 pm

    Hoi Miss, wat een heerlijk gerecht is het geworden. Eerst was ik wat huiverig, maar ik heb je instructies goed opgevolgd en heerlijk genoten met de familie!

  • Leave a Reply