Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet/ Kerst

Comfort food xmas: Christmas mess

Sommige recepten zijn zo gemakkelijk dat je ze eigenlijk geen ‘recept’ durft te noemen. Dat is ook het geval met deze Christmas mess, een variatie op de klassieke Eton Mess. Je doet allerlei lekkere ingrediënten in een glaasje, legt er een flinke dot lobbige slagroom op en serveert het. Succes gegarandeerd! Want hoe gemakkelijk dit recept ook is, het is wel erg lekker!

Ruimte voor een toetje?

Sommige mensen zeggen niet zo van toetjes te houden. Hoe dan!? Hoe kun je niet houden van een warm chocolade lava cakeje? Van een fris zoete lemon meringue pie? Van ijs? Ik ben gek op toetjes, wat mij betreft mag elk diner beginnen én eindigen met en toetje. Stiekem houd ik ook altijd rekening met het toetje. Als ik de menukaart bestudeer, check ik altijd snel even welke toetjes er op de kaart staan. Als die goed klinken, dan laat ik daarvoor gewoon mijn voorgerecht achterwege. Een kerstdiner is voor mij dan ook niet compleet zonder toetje. Maar, daar wil ik niet al te veel moeite voor hoeven doen. Na het koken van een heel kerstdiner mag het toetje wel gemakkelijk zijn, toch? Nou, deze Christmas mess is het gemakkelijkste toetje ever! Beloofd.

Christmas mess

Voor wie de naam niet helemaal begrijpt, deze Christmas mess is mijn variatie op de klassieke, Britse Eton Mess. Een toetje bestaande uit meringue schuimpjes, lobbige slagroom en aardbeien. Mijn Christmas mess bevat vanille ijs, lobbige slagroom, cranberry jam (die je overigens heel gemakkelijk zelf kunt maken, zie hier het recept), meringue schuimpjes, vers rood fruit en een gingerbread mannetje. Het enige wat je hoeft te doen is alles in een glaasje te doen en het met een grote lach op je gezicht te serveren aan je gasten. En onthoud… The messier the better!

christmas mess

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Christmas mess

By Hanne Serves: 4
Prep Time: 10 minuten

Stop maar met zoeken. Deze Christmas mess is echt het gemakkelijkste kerst toetje ever. Gooi allemaal lekkere dingen in een glaasje, doe er een dot slagroom bij en that's it. The messier the better!

Ingredients

  • 4 bollen vanille ijs
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 theelepels cranberry jam* of aardbeien jam
  • 4 meringue kransjes of 8 meringue schuimpjes
  • 4 kerstkoekjes
  • Rode besjes (of ander fruit naar keuze)
  • Verse muntblaadjes of takjes rozemarijn ter decoratie

Instructions

1

Klop de slagroom samen met de vanille suiker lobbig.

2

Neem 4 kommen of glaasjes. Doe in elk glaasje een bol ijs. Leg hierop een lepel lobbige slagroom en cranberry jam. Garneer met wat verkruimelde kerstkransjes, kerstkoekjes, rode besjes en een takje munt of verse rozemarijn.

3

Notes

* Deze kun je gewoon in de winkel kopen, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf maken. Hier vind je een recept: https://gewoonhanne.nl/2019/12/03/anijs-havermout-met-cranberry-jam/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply