Kerst

Homemade hot chocolate mix + winactie Retulp

Kennen jullie Nesquick nog? Dat poeder waar je warme chocolademelk mee kunt maken. Met dit recept maak je je eigen hot chocolate mix. Het voordeel is dat je het recept precies zo kunt maken als jij lekker vindt. En die warme choco drink je natuurlijk het liefste ook écht warm. Met de thermosflessen van Retulp kun je jouw warme drankje overal mee heen nemen en het leuke nieuws is dat ik een aantal van de fijne flessen mag weggeven!

Hot chocolate mix

Ik kan me nog goed herinneren dat we vroeger zo’n gele bus Nesquick in de kast hadden staan. Volgens mij kregen we meestal zo’n mok warme chocolademelk als we bij opa en oma waren. Die oplos chocolademelk maakte ik nu zelf. Het voordeel daarvan is dat je hem zo kunt maken als jij lekker vindt. Wil je een zoetere chocolademelk, voeg dan wat meer poedersuiker toe. Kan jouw chocolademelk wel wat meer pit gebruiken? Voeg dan wat koffiepoeder, of, nog pittiger, wat chili vlokken toe. Als je mix eenmaal klaar is, dan maak je binnen no time een lekkere warme chocolademelk. Los 2 a 3 eetlepels hot chocolate mix op in een mok heet water en geniet van jouw homemade warme chocolademelk.

Retulp – Refill to fullfil

Die warme chocolademelk drink je natuurlijk het liefste écht warm. Met de thermosflessen van Retulp kun je ook onderweg genieten van een warme chocolademelk, of koffie of thee, wat jij wilt. Retulp maakt RVS drinkflessen en thermosflessen. Dat is natuurlijk op zich al super mooi, want hoe meer herbruikbare drinkflessen we gaan gebruiken, hoe minder wegwerpbekertjes we nodig hebben. ‘Mission Indisposable’ noemen ze dat bij Retulp. Retulp wil niet alleen de plastickraan dichtdraaien, ze willen ook de waterkraan opendraaien. Daarom doneren ze 1000 keer de inhoud van elke verkochte Retulp fles aan drinkwater aan ontwikkelingslanden. Het doel? Dat is behoorlijk ambitieus: Voor 2020 hebben we onszelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Een erg mooie missie, die ik van harte steun.

Winactie

Ik gebruik mijn Retulp flessen nu al een tijdje. Ik heb er eentje voor water, eentje voor thee en eentje voor koffie. En omdat Retulp een van de merken is waar ik het afgelopen jaar fan van ben geworden, heb ik ook hen benaderd met de vraag of zij het leuk vinden een winactie met me te organiseren. Daar reageerden ze erg enthousiast op, dus check snel mijn Instagrampagina om te zien hoe jij kans maakt op de mooie flessen van Retulp.

Oh, en wellicht leuk voor de bedrijven, businessbabes of organisaties die mee lezen. Je kunt de Retulp flessen ook personaliseren met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Dat lijkt me een heel mooi en duurzaam relatiegeschenk. Check hier de mogelijkheden.

hot chocolate mix

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Homemade hot chocolate mix

By Hanne Serves: 1 pot
Prep Time: 5 minuten

Kennen jullie Nesquick nog? Dat poeder waar je warme chocolademelk mee kunt maken. Ik maakte mijn eigen hot chocolate mix. Het voordeel is dat je het recept precies zo kunt maken als jij lekker vindt.

Ingredients

 • 120 gram melkpoeder*
 • 60 gram cacaopoeder
 • 80 gram poedersuiker
 • 100 gram pure chocolade, geraspt of fijngehakt
 • 2 theelepels maizena
 • 1/2 theelepel zout
 • OPTIONEEL
 • 2 theelepels kaneel
 • munt aroma
 • 1 theelepel chili vlokken
 • 1 eetlepel oploskoffie
 • 1 zakje vanille suiker

Instructions

1

Dit recept is enorm gemakkelijk. Meng alle ingrediënten in een grote pot.

2

Breng de mix eventueel verder op smaak met 2 theelepels kaneel, wat munt aroma, een zakje vanille suiker of oploskoffie.

3

Je kunt de mix overigens ook zoeter of minder zoet maken door meer of minder poedersuiker toe te voegen.

4

Nu is je mix klaar. Meng voor een kop warme chocolademelk 2 a 3 eetlepels hot chocolate mix met heet water.

Notes

*Ik gebruikte twee zakjes melkpoeder van Campina Elk melkpoeder, gewoon te koop bij de Albert Heijn.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jorieke
  september 8, 2021 at 4:46 pm

  Bedankt voor dit recept, ik heb meteen een wat grotere hoeveelheid gemaakt en opgedeeld zodat ik een paar verschillende varianten kon maken. 1 met kaneel, 1 met koffiepoeder en 1 ‘normale’. Nu mag het winter worden 😉

  • Reply
   Hanne
   september 16, 2021 at 8:13 am

   Heerlijk! Ik heb zelf afgelopen week ook weer een nieuwe pot gemaakt. Kom maar op met die herfst 🙂

   • Reply
    Melanie
    november 3, 2021 at 9:36 pm

    Even een gekke vraag misschien maar waarom de maïzena

    • Reply
     Hanne
     december 16, 2021 at 8:19 am

     Hallo Melanie, die maakt je chocolademelk wat dikker, ik houd daar wel van, maar het is zeker geen noodzakelijk ingrediënt.

  Leave a Reply