Kerst

Chai latte affogato

Kerstinkopen, check! Tafelschikking, check! Recepten klaar, check! Nou, trek die feestjurk maar uit de kast want kerst kan beginnen! Mocht het nu onverhoopt toch nog allemaal mislopen met dat kerstdiner, dan heb ik hier een nagerecht dat je gaat redden. Zo gemakkelijk dat het onmogelijk fout kan gaan en toch enorm lekker! Een Chai latte affogato.

Kerstdiner

Ik ben gek op kerst, maar ik vind het zo jammer dat mensen zo’n ding maken van het kerstdiner. Als je het mij vraagt gaat het om gezellig samen zijn met de mensen waar je van houd. Lekker eten, dat hoort daar natuurlijk ook bij. Maar waarom moet dat zo’n toestand zijn moet overdreven moeilijke gerechten en zo veel onnodige stress. Gewoon lekker eten is toch goed genoeg, of dat nu een rollade van weet-ik-veel-wat op een bedje van een of andere mousse of een pizza is. Daarom ga ik dit jaar voor een stress-vrije-kerst. Thuis hebben we besloten dat we gewoon pizza eten. Maar dan wel mama’s homemade pizza, die is natuurlijk het allerlekkerst. Mocht jij nu ook toe zijn aan een stress vrij diner, dan heb ik hier in ieder geval een super easy toetje, dat onmogelijk mis kan gaan. Een Chai latte affogato.

Chai latte affogato

Een affogato is een bekend Italiaans dessert. Het bestaat uit een bolletje vanille ijs waarover een espresso gegoten wordt. Nu lust ik geen koffie, laat staan een espresso, dus ik gaf mijn eigen caffeïnevrije draai aan deze Italiaanse klassieker. Ik maakte mijn affogato met chai latte. Een heerlijke warme, winterse drank. Serveer er een paar gingerbread cookies bij en je dessert is compleet.

Chai latte affogato

Chai latte affogato

Meer recepten voor de kerstborrel of -diner? Kijk ook eens naar deze truffel risotto balletjesgevulde avocado’s, homemade noten- en vruchtencrackersdadels met cashew cream en mini bieten geitenkaas cheesecakes.


Chai latte affogato

Ingrediënten (voor 4 porties)

– 4 bollen vanille ijs
– 200 milliliter (haver)melk
– 200 milliliter water
– 2 zakjes chai thee
– 2 kaneelstokjes
– 2 stuks steranijs
– 4 gingerbread cookies

Bereiding

Doe de melk en het water in een pan. Hang hier de theezakjes, kaneelstokjes en steranijs in en laat deze een tien minuten tot een kwartiertje trekken.

Schep een bol ijs in de schaaltjes. Doe hier een koekje bij. Giet de chai latte in een kannetje en serveer deze bij de kommetjes ijs. Laat je gasten aan tafel zelf wat van de chai latte over hun ijs gieten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply