Kerst

Kerst granola

De beste voorbereiding voor een succesvol kerstdiner is een goed ontbijt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zonder goed ontbijt functioneer ik niet. Thuis beginnen wij de feestdagen dan ook altijd met een gezellig kerstontbijt: warme broodjes, verse sapjes en homemade granola. Deze kerst granola maakt jouw ontbijttafel helemaal compleet. 

Kerstontbijt

Misschien vind ik het kerstontbijt wel het leukste gedeelte van heel de feestdagen. Ik ben altijd vroeg wakker en duik dan graag zo stil mogelijk de keuken in om het ontbijt alvast voor te bereiden. Wanneer iedereen dat half slaperig beneden komt, is de tafel mooi gedekt en gevuld met allerlei lekkers. Warme broodjes, verse sapjes en een gekookt eitje staan standaard op tafel. Maar ik vind het ook leuk om elk jaar zelf iets te maken: ontbijt muffins, pannenkoekjes of homemade granola.

Kerst granola

Dit jaar ga ik denk ik voor een homemade kerst granola. Deze granola bevat lekkere, winterse smaken zoals appelstroop en kaneel. De rode gojibessen en cranberries geven een extra kerstige look. Ik vind het zelf erg lekker om deze granola te eten met wat rood fruit en (plantaardige) kwark of yoghurt, maar je zou hem ook door de warme melk kunnen roeren of je kunt hem gebruiken om je smoothiebowl mee te decoreren. Oh, en nog een last minute cadeau tip: vul een glazen pot met deze kerst granola en hang er een leuk kaartje aan. Zeg nou zelf, van zo’n zelfgemaakt cadeautje wordt toch iedereen blij?

kerst granola

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Kerst granola

By Hanne Serves: 6-8

Een aanvulling die niet mag ontbreken tijdens jouw kerstontbijt: homemade kerst granola, met heerlijke, winterse smaken van appelstroop en kaneel, aangevuld met mooie rode goje bessen en cranberries.

Ingredients

  • 75 gram havervlokken
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 25 gram gepofte quinoa
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 gram goji bessen
  • 25 gram cranberries

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden

2

Smelt de kokosolie en appelstroop in de magnetron. Meng hier de kaneel doorheen.

3

Meng in een grote kom de havervlokken, het amandelschaafsel en de gepofte quinoa. Roer hier het stroop mengsel doorheen.

4

Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven.

5

Bak de granola 15 minuten en schep hem tussendoor een keertje om.

6

Laat de granola afkoelen en meng de goji bessen en cranberries er doorheen. Doe de granola in een pot of bakje en sluit hem goed af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply