Kerst

Kabeljauw en papillotte

Na de boekweitblini’s van vorige week is het nu tijd voor het hoofdgerecht: kabeljauw en papillotte. Een lekker stuk kabeljauw met wat aardappelschijfjes en groente, gestoomd in een bakpapier pakketje. Super healthy dus, want je hebt nauwelijks boter of olie nodig. Maar wel erg lekker, want de vis blijft heerlijk sappig en valt mooi uit elkaar. 

Schrik niet van de naam ‘en papillotte’, want ook zonder Masterchef skills kun jij zo’n lekker vispakketje maken. Je neemt een vel bakpapier en stapelt daar een mooi torentje op van aardappelschijfjes, groente en een filet kabeljauw. Vervolgens vouw je alle zijkanten van het pakketje dicht zodat de stoom die ontstaat in de oven niet kan ontsnappen. Vervolgens leg je de pakketjes gewoon op de borden, zodat je gasten ze zelf voorzichtig open kunnen scheuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kabeljauw en papillotte

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 stukken kabeljauw filet
– 1 prei
– 1 courgette
– 12 cherry tomaatjes
– 1 zakje aardappelschijfjes
– 1 citroen
– Provençaalse kruiden
– 4 teentjes knoflook
– peper en zout
– olijfolie

Extra: vier vellen bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de prei in ringen, de courgette in plakken, halveer de cherry tomaatjes en snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes.

Neem een vel bakpapier en sprenkel een beetje olijfolie in het midden van het vel. Leg hier een rijtje aadrappelschijfjes op, gevolgd door wat plakjes courgette en ringetjes prei. Breng dit op smaak met wat peper, zout, Provençaalse kruiden en plakjes knoflook. Leg hierop de kabeljauwfilet en breng ook die op smaak met het peper, zout, de kruiden en knoflook. Sprenkel nog wat olijfolie over de vis en maak het af met een schijfje citroen. Vouw vervolgens het pakketje op (in de video hieronder zie je hoe je gemakkelijk zo’n pakketje dicht vouwt).

Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere drie kabeljauw filets en leg de pakketjes op een bakplaat. Zet de pakketjes in de oven en bak ze 15 minuten. Serveer de dichte pakketjes op borden. Let wel op bij het openen, want er kan warme stoom uit de pakketjes komen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply