Kerst

Mango-kokossorbet met passievrucht

Ik vond het nog best lastig om een geschikt nagerecht te bedenken voor dit Healthy X-Mas menu. Echt healthy en verantwoord zijn de meeste nagerechten niet en een gezond bakkie kwark met vers fruit is lekker, maar ik vond het toch wat saai voor een kerstmenu. Ik denk dat deze mango-kokossorbet de perfecte middenweg is tussen healthy en lekker. 

Zo’n sorbet maken is echt een fluitje van een cent. Je neemt wat diepvries mango en pureert die samen met wat kokosmelk in de blender of keukenmachine. Zo krijg je een heerlijk, romig ijsje, zonder toegevoegde suikers!

Je kunt het ijs het beste een paar uur van tevoren maken, zodat het nog even in de diepvries kan opstijven. Let er wel op dat je het dan elk half uur even door roert om te voorkomen dat je kei harde ijskristallen krijgt. Je kunt het ijs ook direct na het maken serveren, dan zal de structuur wat zachter zijn. Ook lekker!

PB150571.jpg


Mango-kokossorbet met passievrucht

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 400 gram diepvries mango
– 300 milliliter kokosmelk
– 2 passievruchten
– Ter garnering (optioneel): kokoschips en takjes munt

Extra: een blender of keukenmachine

Bereiding
Doe de bevroren mango en kokosmelk in de blender of keukenmachine en pureer deze tot een dikke puree.

Serveer het ijs direct of giet het in een ovenschaal of bakblik en laat het nog even opstijven in de vriezer.

Verdeel het ijs over vier bakjes of glazen en top het met de passievruchten. Garneer het ijs eventueel nog met wat kokoschips en takjes munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply