Kerst

Ultimate vegan hot chocolate met marshmellow fluff

Stel je even voor: Het is koud, het heeft vannacht gesneeuwd, je wandelt door de witte bossen, ingepakt in een dikke winterjas compleet met sjaal, muts én handschoenen. Na een heerlijke wandeling van een uur kom je thuis. Waar heb je dan zin in? Juist! In een warme chocolademelk! Dat die chocolademelk bomvol suiker en vet zit, dat is op dat moment totaal irrelevant. Het enige dat belangrijk is, is een warme, romige, pure chocolademelk met luchtige, zoete topping. Nou, dan heb ik goed nieuws voor je, ik heb hier namelijk het ultieme recept voor een vegan hot chocolate met marshmellow fluff! Dit is alles wat je wilt en nog veel meer!

Marhsmellow fluff

Laten we het eerst even hebben over die marshmellow fluff, want ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat dat is. Het is in feite gewoon een combi van suiker met suiker en nog meer suiker. Normaal gesproken is dat niet vegan, omdat er eiwit in zit, maar je kunt hem wel vegan maken. Daarvoor vervang je het kippen eiwit door aquafaba, het vocht uit een pot of blik kikkererwten. Aquafaba is echt een soort magische vloeistof. Wanneer je het opklopt met een mixer krijg je een schuim, vergelijkbaar met eiwitschuim. Heel magisch is dat eigenlijk niet, aangezien aquafaba natuurlijk ook gewoon veel eiwitten bevat. Met een pot kikkererwten – of eigenlijk het vocht ervan – en een flinke portie suiker kun je dus je eigen vegan marshmellow fluff maken. – ps. die kikkererwten gooi je natuurlijk niet weg he, daar kun je een heerlijke hummus mee maken –

Vegan hot chocolate met marshmellow fluff

Na de marshmellow fluff is het tijd voor de ultieme hot chocolate. Je kunt natuurlijk een pak plantaardige chocolademelk kopen of zelf wat cacao poeder oplossen in plantaardige melk, maar mensen, geloof me, dat valt in het niet bij dit drankje. Deze hot chocolate is namelijk gemaakt op basis van gecondenseerde kokosmelk. Dat is kokosmelk die ver ingekookt is. Hierdoor blijven de suikers achter en ontstaat er een stroperige, zoete, romige vloeistof. Gecondenseerde melk is fantastisch om karamel mee te maken, maar het is dus ook hét ingrediënt voor een vegan hot chocolate. Door wat gecondenseerde melk toe te voegen aan je warme chocolademelk wordt hij wat voller, romiger en zoeter. Alles wat je wilt op een koude winterdag.

vegan hot chocolate met marshmellow fluff

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Ultimate vegan hot chocolate met marshmellow fluff

By Hanne Serves: 2
Prep Time: 15

Een warme, romige, volle, zoete vegan chocolademelk met romige, fluffy topping van marshmellow fluff. Dat is alles wat je nodig hebt na een stevige wandeling op een koude winterdag.

Ingredients

 • VOOR DE MARSHMELLOW FLUFF
 • 100 gram aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
 • 75 gram poedersuiker
 • 1 theelepel citroensap
 • VOOR DE HOT CHOCOLATE
 • 150 gram gecondenseerde kokosmelk
 • 500 milliliter havermelk
 • 50 gram pure chocolade
 • 1 eetlepel cacao
 • 1 kaneelstokje
 • snufje zout
 • EXTRA: een keuken brandertje

Instructions

1

VOOR DE MARSHMELLOW FLUFF

2

Doe de aquafaba in een mengkom samen met het citroensap en klopt deze met de mixer luchtig. Voeg vervolgens in delen de poedersuiker toe en blijf mixen tot je een stevig schuim hebt. Dit kan wel 10 minuten duren.

3

VOOR DE HOT CHOCOLATE

4

Doe de havermelk, gecondenseerde kokosmelk en het kaneelstokje in een pan en breng deze aan de kook.

5

Snijd ondertussen de chocolade fijn.

6

Haal wanneer de melk begint te koken de pan van het vuur en haal het kaneelstokje uit de pan. Roer de chocolade, het cacaopoeder en een snufje zout door de warme melk.

7

Giet de chocolademelk in twee mokken en leg hier een flinke hoop marshmellow fluff op. Brand de marshmellow fluff af met een keuken brandertje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply