Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch/ Kerst

Geroosterde tomatensoep

Na een stevige, koude winterwandeling is er niets lekkerders dan een kop warme soep – nou ja niets, een warme chocolademelk met slagroom is ook niet verkeerd. Deze geroosterde tomatensoep noem ik een echte luie-mensen-soep. Je gooit wat tomaten op een bakplaat, laat de oven zijn werk doen en wacht rustig af. 

Naar buiten

Als ik ergens geen zin in heb met deze koude en donkere dagen dan is het wel naar buiten gaan. Brrrrr…. bij het idee alleen al krijg ik het koud en wil ik me spontaan in een deken rollen. Maar ik weet ook dat het goed voor me is om elke dag even een wandelingetje te maken. Even een frisse neus halen, even wat bewegen en even de schaarse zonnestraaltjes meepikken. Dus ik probeer mezelf elke dag even naar buiten te sleuren. Achteraf beloon ik mezelf dan met een lange, warme douche en een kop warme chocolademelk of homemade soep.

Geroosterde tomatensoep

In de winter heb ik dus het liefste altijd een pan soep in de koelkast staan. Soms doe ik mijn best op een heerlijke homemade linzensoep of dikke erwtensoep, maar soms is dat ook gewoon een blik uit de supermarkt. Deze geroosterde tomatensoep is de gulden middenweg. Je maakt hem helemaal vers, maar dan wel zonder gedoe. Je hoeft alleen de tomaten te snijden en deze in de oven te zetten. De oven doet de rest. Door het roosteren worden de tomaten net een beetje zoeter. Vervolgens gooi je de geroosterde tomaten, uien en knoflook in de blender en there it is, een verse tomatensoep zonder al te veel werk.

geroosterde tomatensoep geroosterde tomatensoep geroosterde tomatensoep

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Geroosterde tomaten soep

By Hanne Serves: 4
Cooking Time: 40 minuten

Deze geroosterde tomaten soep is echt een luie-mensen-soep. Je snijd wat tomaten, doet ze in de oven en laat de oven vervolgens al het werk doen. De tomatensoep is lekker romig en zoet. Heerlijk na een koude winter wandeling.

Ingredients

  • 1 kilo roma tomaten
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes mini trostomaten
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 milliliter (soja) kookroom + extra ter garnering
  • 1 groente bouillonblokje
  • Ter garnering (optioneel): (soja) kookroom, quinoa

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de roma tomaten doormidden en leg ze op een bakplaat. Snijd de uien in vieren en maak de knoflooktenen schoon. Verdeel de uien en knoflook over de bakplaat. Besprenkel de tomaten met wat olie en strooi hier wat zout, peper en Italiaanse kruiden over. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten een half uur.

3

Haal de geroosterde tomaten uit de oven en leg de mini trostomaten apart. Doe de roma tomaten, uien en knoflook samen met de kookroom in de blender. Verkruimel hier het bouillon blokje in en mix alles tot een gladde soep.

4

Verdeel de soep over vier borden en garneer deze met een takje trostomaten, wat kookroom en wat quinoa (of andere zaden).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply