Kerst

5x DIY kerstkaarten

Zo. Nu de Sint officieel het land uit is kunnen de kerstbomen, lichtjes en ballen weer onder het stof vandaan gehaald worden. Maar het is ook weer tijd om kerstkaarten te versturen. Die kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Dat is natuurlijk veel leuker. En moeilijk hoeft dat helemaal niet te zijn. In deze blogpost vind je 5 makkelijke DIY kerstkaarten ideetjes. 

Post is veel leuker

Je kunt het jezelf tegenwoordig heel gemakkelijk maken: E-cards, Greetz kaartjes of gewoon even een appje met ‘fijne feestdagen’. Toch wordt ik altijd blij als ik een √©chte kerstkaart in mijn brievenbus vind. Daarom ga ik ook dit jaar weer een aantal mensen blij maken met een echt kaartje. En die maak ik zelf dit jaar. Dat klinkt als een hoop werk, maar je kunt ook vrij gemakkelijk je eigen kaartjes maken. Ik heb hier een lijstje met 5 gemakkelijke DIY’s.

Mini kerstkrans

DIY kerstkaarten

Ik houd van natuurlijke materialen. Deze kerstkaartjes met groene kransjes vind ik daarom ook zo schattig. Eigenlijk zijn ze super gemakkelijk te maken. Neem een mooi takje groen, bijvoorbeeld een takje rozemarijn, en knoop er met een stukje touw een krans van. Ideetje van: Frolic Blog

Washi tape kerstboom

DIY kerstkaarten

Dit is een super gemakkelijk ideetje, maar het resultaat is hartstikke leuk. Verzamel al je washi tapejes en knip ze in verschillende lengtes. Plak de tapejes in de vorm van een driehoek op een kaartje and you’re done! Ideetje van: The sewn by Sarah shop

Geborduurde kaart

DIY kerstkaarten

Heb je ergens nog wat slagerstouw en een grote naald liggen? Borduur dan je eigen kerstkaarten. Maak een leuke tekst zoals ‘XMAS’ of ‘Kerst’ of borduur een leuke kerstboom of ster. Mocht je wat hulp kunnen gebruiken, je kunt het woord eerst uitprinten en alvast wat stippen op de kaart zetten, zo weet je precies waar je moet borduren. Ideetje van: Lijns

Kerstkaarten stempelen

DIY Kerstkaarten

Mochten jouw teken- en handlettering skills te wensen overlaten, dan zijn stempels de oplossing. Combineer een gestempeld tekstje met een takje groen en een mini wasknijper en je hebt een hele leuke kerstkaart. Ideetje van: Showhome

Gingerbread huisje

Ik ben gek op koekjes, het liefste zou ik dan ook iedereen een gingerbread huisje per post versturen, maar dat wordt nogal prijzig qua postzegels. In de plaats daarvan maakte ik mijn eigen gingerbread huisjes kaarten. Dat doe je als volgt: Neem een bruin kaartje, snijd de bovenste hoeken eraf en teken er met witte gelpen een huisje op.

DIY Kerstkaarten

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  llolyn
  december 12, 2021 at 5:09 pm

  stomme ideen

  • Reply
   ruth
   december 22, 2021 at 3:21 pm

   leukkkkkkk
   direct aan de slag gegaan
   niks stoms aan

  Leave a Reply