Kerst

Kerstkransjes koekjes

Nu ik een eigen studio heb, heb ik ook eindelijk ruimte voor een kerstboom. Oke, laten we het een kerstboompje noemen, want het is nu ook weer geen enorm exemplaar. Die kerstboom moest alleen ook nog gevuld worden. De lampjes hingen al, maar zo zonder ballen was het geheel toch wat triest. Daarom besloot ik zelf kerstversiering te maken. Te bakken om precies te zijn. Ik bakte kerstkransjes die niet alleen leuk zijn om naar te kijken, maar ook lekker zijn om op te eten. 

Kerstboom

Vroeger hadden wij thuis altijd een chaotische kerstboom. Het enorme ding hing vol met al onze knutsels. Combineer dat met ballen in alle kleuren van de regenboon én gekleurde lampjes en je hebt een beeld van onze kerstboom. Nog steeds vind ik dat soort vrolijke kerstbomen super leuk. Een nette boom met goudtinten en lampjes vind ik ook mooi hoor, maar ik vind het wel een tikje saai.

Kerstkransjes

Bij gebrek aan die hysterische ballen van vroeger besloot ik zelf mijn eigen kerstboomversiering te maken. Waar ik vroeger achter mijn knutsel tafel ging zitten om wat kerstversiering te maken, dook ik nu de keuken in en bakte ik kerstkransjes koekjes. Het zijn koekjes op basis van havermeel. Ze zijn semi gezond, maar ik zou er niet té veel van eten. Dat is zonde, dan wordt je boom zo kaal!

Kerstkransjes koekjes

Kerstkransjes koekjes


Kerstkransjes koekjes

Ingrediënten (voor 12 koekjes)

– 125 gram havermeel
– 1/2 theelepel maizena
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kaneel
– mespuntje nootmuskaat
– mespuntje kruidnagel
– snufje zout
– 30 gram boter of kokosolie
– 1 ei
– 1 zakje vanille suiker
– 50 gram agavesiroop

Voor het glazuur

– poedersuiker
– 1 theelepel water
– eventueel spirulina of matcha poeder om het glazuur groen te kleuren

Breiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het havermeel, de maizena, bakpoeder, specerijen, zout en vanille suiker. Meng in een andere kom het ei, de agavesiroop en kokosolie of boter. Doe het ei mengsel bij het meel mengsel en kneed alles tot een deeg.

Rol het deeg uit op het aanrecht en steek er koekjes vormpjes uit. Ik gebruikte daarvoor gewoon een glas. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 15 minuten.

Maak ondertussen vast het glazuur. Doe een theelepel water in een kommetje. Voeg steeds wat poedersuiker toe tot er een stroperig glazuur ontstaat. Als je groen glazuur wilt, voeg dan een mespuntje spirulina of matcha poeder toe. Doe het glazuur in een spuitzak.

Laat de koekjes afkoelen. Decoreer ze vervolgens met het glazuur.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply