Diner/ Kerst/ Tussendoor

Kerstkrans met gevulde Pulled Oats broodjes

Sharing is caring, toch? En vooral met kerst is het fijn om een tafel vol lekkers te delen met de mensen waar je van houdt. Dit recept is ideaal om gezellig samen van te genieten. Je kunt deze kerstkrans met Pulled Oats broodjes serveren tijdens een uitgebreide kerstbrunch of bewaar de krans voor de kerstborrel. 

Comfy Christmas

Ik vind dat kerst vooral een tijd van warmte, gezelligheid en samenzijn moet zijn. Of dat nou in een fancy little black dress of foute kersttrui is, dat doet er voor mij niet zo veel toe. Als ik maar gezellig met mijn mama, bonuspapa, broertje en zusje kan genieten van een frisse wandeling, een bordspelletje en een lekkere maaltijd. Vorig jaar organiseerden we met z’n allen een kerstborrel. Geen chique diner, maar gewoon een tafel vol hapjes waarvan iedereen lekker kon snoepen. Dat was heerlijk! Wat onze plannen voor kerst dit jaar worden weet ik nog niet, maar ik pleit voor deze kerstkrans met gevulde Pulled Oats broodjes. Want zeg nou zelf, wat is er nou beter dan met een paar kerstsokken aan versgebakken brood dippen in gesmolten camembert?

Kerstkrans met gevulde Pulled Oats broodjes

Op het eerste gezicht zie je het misschien niet, maar deze broodjes zijn gevuld met een heerlijke vulling van cranberries en Pulled Oats. De cranberries hebben een licht zure smaak wat heerlijk is in combinatie met de camembert. Pulled Oats is een hele veelzijdige vleesvervanger, die je in heel veel gerechten kan gebruiken. Ook hierin! De Pulled Oats geeft de broodjes een goede bite, je weet wel, net zoals bij de broodjes bapao, maar dan 100% vegetarisch. De broodjes worden in de oven gebakken samen met de camembert. Deze smelt, zodat je de broodjes hier lekker in kunt dippen.

pulled oats broodjes

pulled oats broodjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Kerstkrans met gevulde Pulled Oats broodjes

Ingrediënten (voor 1 krans)

Voor het brooddeeg

– 500 gram bloem
– 10 gram zout
– 20 gram boter
– 7 gram gist, gedroogd
– 300 milliliter lauwwarm water

Voor de vulling:

– 1 verpakking Pulled Oats naturel
– 100 gram diepvries cranberries
– rasp van 1 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 1 eetlepel suiker
– 1 camembert

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het deeg 10 minuten stevig door. Maak een bal van het deeg. Leg de bal in een kom en dek deze af met een natte theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Maak ondertussen alvast de vulling. Doe de cranberries samen met de sinaasappel rasp en suiker in een pan. Verhit 5 tot 10 minuten en prak de cranberries tot puree. Voeg de Pulled Oats toe en roer alles door elkaar. Laat de vulling even staan en ga verder met het deeg.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Vorm balletjes van de stukken. Maak van elk balletje een ronde plak en vul deze met het Pulled Oats mengsel. Vouw het deeg dicht, zodat het de vorm van een broodje krijgt.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Haal de camembert uit het houten doosje. Leg de kaas nog even terug in de koelkast en zet het doosje midden op het bakpapier. Leg de broodjes met de naad aan de onderkant in een krans om het doosje heen. Laat de broodjes vervolgens nog eens een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kaas terug in het bakje. Bak de broodkrans af in 15 tot 20 minuten.

Leg de broodkrans op een mooie schaal of plank. Breek een broodje af en dip deze in de gesmolten camembert. Serveer eventueel met de overgebleven cranberry-Pulled Oats compote.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply