Diner/ Gewoon lekker eten/ Kerst

Hartige tompouce met blauwe kaascrème

Ik heb een leuk voorgerecht voor je: Hartige tompoucejes. Geen roze glazuur, geen vanille pudding, geen HEMA, maar dunne crackerstjes, een crème van blauwe kaas en zoete vijgen. Lees snel verder voor het recept van deze hartige tompouce.

Hartige tompouce met blauwe kaascrème

De hartige tompouce vulde ik met een crème van blauwe kaas. Dat klinkt misschien fancy, maar is vrij simpel. Je mengt blauwe kaas met roomkaas en slagroom, doet het in een spuitzak en spuit het op de crackers. Je kunt de crème prima al een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. Dat scheelt weer gedoe tijdens het maken van je kerstdiner.

Voor iedereen die nu denkt ‘ieeeewwwww blauwe kaas!’, je kunt in plaatst van blauwe kaas ook geitenkaas of een andere zachte kaas gebruiken.

hartige tompouce

hartige tompouce

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Hartige tompouce met blauwe kaascrème

Ingrediënten (voor 6 tompouces)

– 6 Wasa Delicate Crisp rozemarijn crackers
– 100 gram blauwe kaas
– 100 gram zuivelspread
– 100 gram slagroom
– 4 vijgen

Bereiding

Mix de blauwe kaas en zuivelspread met een staafmixer of keukenmachine tot gladde massa. Klop in een andere kom de slagroom met een mixer stijf. Spatel de slagroom door het blauwe kaasmengsel. Doe de crème vervolgens in een spuitzak.

Snijd de vijgen in plakjes en snijd de crackers voorzichtig doormidden. Spuit een dikke laag blauwe kaascrème op de crackers. Leg hierop plakjes vijg. Leg bovenop de andere helft van de cracker.

Tip: Vind je blauwe kaas te heftig? Gebruik dan 75 gram blauwe kaas en drizzle wat honing over de blauwe kaascrème. Echt geen fan van blauwe kaas? Gebruik dan geitenkaas om de crème te maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply