Diner/ Gewoon lekker eten/ Lunch

Vegetarische kroketten met Pulled Oats

Ik zeg dit volgens mij vaker, maar dit is mijn nieuwe favoriete recept op mijn site: vegetarische kroketten met Pulled Oats. Dankzij de lekkere bite van deze vleesvervanger, zijn het goed gevulde kroketten geworden, die ik zelfs een echte vleeseter voor zou durven zetten. 

Met draadjes, zonder draadjes, met stukjes, zonder stukjes….

Hoewel Nederland een klein land is, kunnen we aardig wat discussies voeren over eten. Is het ‘patat’ of toch ‘friet’. En hoort een kroket nu draadjesvlees of stukjes vlees te hebben? Het schijnt zo te zijn dat mensen onder de rivieren liever kroketten met draadjesvlees eten en dat er boven de rivieren vaker gekozen wordt voor kroketten met stukjes. Ik moet bekennen dat ik nog nooit echt over deze kwestie nagedacht heb. Ik weet dus ook niet precies waar mijn voorkeur naar uitgaat, als de kroket maar goed gevuld is. Kortom, goed veel vlees! Nou ja, vegavlees dan. En daar ging het nog wel eens mis als ik een vegakroket bij de snackbar bestelde. Ik vond de vulling behoorlijk karig, dus ik besloot zelf aan de slag te gaan.

Goedgevulde vegetarische kroket? Lang leve Pulled Oats!

Oke, het streven was dus een goed gevulde vega kroket. Maar hoe ga je die stukjes vlees dan vervangen? Nou, toen ik laatst door de supermarkt wandelde, had ik de geniale – al zeg ik het zelf – ingeving om daar Pulled Oats voor te gebruiken. Pulled Oats is een alternatief voor vlees op basis van haver, tuinbonen en erwten. Pulled Oats heeft een lekkere bite, daarom is het het perfecte alternatief voor vlees in deze vegetarische kroketten.

Zo. Heb ik nu je interesse gewekt en jeuken je handen al om de keuken in te duiken? Dan heb ik leuk nieuws. Je kunt Pulled Oats nu namelijk gratis gebruiken. Gold&Green heeft namelijk een cashback actie. Koop een verpakking Pulled Oats en upload je kassabon via deze site. Je vindt Pulled Oats onder andere bij de Albert Heijn in het schap met vleesvervangers.

vegetarische krokettenvegetarische kroketten

Win een Gold&Green Pulled Oats kookboek

Gold&Green heeft een leuk kookboekje samengesteld met allemaal lekkere recepten met Pulled Oats. Kun jij nog wat inspiratie gebruiken om aan de slag te gaan met Pulled Oats? Check dan snel de post op mijn Instagram account en laat daar even weten waarom jij dit boekje wilt winnen. Wie weet win jij dan wel een van de zeven boekjes.

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische kroketten met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 6 vegetarische kroketten)

– 230 milliliter groentebouillon
– 35 gram boter
– 35 gram bloem
– 2 pakjes Pulled Oats (350 gram)
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– peper
– 2 eieren
– 1 eetlepel melk
– 100 gram paneermeel
– Olie om in te frituren

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en gaar deze 3 minuten. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe. Roer tot een gladde saus.

Voeg de Pulled Oats, de nootmuskaat en peper toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar. Proef het mengsel en breng het eventueel nog wat verder op smaak met zout of peper. Schep het mengsel in een diep bord of ondiepe kom. Dek het bord af met wat plastic folie en zet het in de koelkast. Laat het krokettenmengsel (dit heet overigens de ‘salpicon’, dat leerde ik van mijn mede Tilburgse foodie Ilona van de foodblog Worstenbroodenwijn) in 4 uur goed afkoelen.

Kluts de eieren met 1 eetlepel melk in een diep bord. Bedek een ander bord met een laag paneermeel.

Verdeel het afgekoelde krokettenmengsel in 6 delen. Rol van elk stukje een kroketvorm. Wentel de massa eerst door het paneermeel, vervolgens door het geklutste ei en tot slot nog eens door het paneermeel. Leg de kroketten op een bord en laat ze nog 2 uur opstijven in de koelkast.

Verhit de frituur of een pan met olie tot 180 graden. Frituur hierin de vegetarische kroketten 4 tot 5 minuten. Frituur niet te veel kroketten tegelijk. Ik frituurde er 2 per keer, maar als je een grotere (frituur)pan hebt, kun je er wellicht 4 tegelijkertijd bakken.

Liefs,

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ilona
    juli 21, 2021 at 2:19 pm

    Dank voor de link! Wat tof 🙂

  • Leave a Reply