Diner/ Gewoon lekker eten

Vegetarische burgers met Pulled Oats Tex Mex

Eet je vegetarisch en wil je een keer iets anders op je broodje dan de standaard vegaburger uit de supermarkt – daar is overigens helemaal niks mis mee -, dan heb ik een heerlijk recept voor je: Vegetarische Tex Mex burgers met Pulled Oats®. Stevige, vegaburgers op basis van Pulled Oats en zoete aardappel met een Mexicaanse twist van zwarte bonen, mais en Tex Mex kruidenpasta.

Homemade vega burgers

Ik heb al vaker mijn handen gebrand aan zelfgemaakte vegetarische burgers. Soms was dat een succes, maar veel vaker was dat een complete fail. Mijn zelfgemaakte vega burgers vallen vaak uit elkaar tijdens het bakken. De oorzaak? Mijn burgermengsel was vaak te vochtig. Na de zoveelste keer slappe burgers eten was ik het beu en besloot ik op onderzoek uit te gaan op Pinterest. Daar kwam ik een aantal goede tips tegen en die deel ik natuurlijk met alle liefde met jullie:

  • Voeg panko toe aan je burgermengsel. Panko is een soort paneermeel dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Panko neemt het vocht op uit het mengsel waardoor je burgers steviger worden.
  • Wil je groenten toevoegen aan je vegaburgers? Rasp je groenten dan en wring al het vocht eruit met een theedoek. Groenten bevatten veel vocht en dat kan er tijdens het bakken uitkomen. Door de geraspte groenten uit te wringen worden je burgers minder vochtig.
  • Gebruik een ei (of flax-egg voor een plantaardige versie) om alle ingrediënten samen te binden.

Naast dat ik al deze tips toepaste, voegde ik ook Pulled Oats Tex Mex toe aan mijn burgermengsel. Pulled Oats Tex Mex hebben van zichzelf al een vezelige texuur en meaty bite. En dat allemaal leidde tot deze heerlijke Tex Mex burgers met Pulled Oats Tex Mex.

Pulled Oats Tex Mex

Pulled Oats kennen jullie misschien nog wel van deze vegetarische pasta Bolognese, deze salade met lente groenten of deze sushi sandwiches. Pulled Oats is een alternatief voor vlees op basis van haver, tuinbonen en erwten. Door de neutrale smaak van Pulled Oats kun je het in veel verschillende gerechten gebruiken. De Pulled Oats stukjes nemen namelijk heel goed de smaken van je gerecht over. Maar mocht je nu niet zo’n zin hebben om zelf aan de slag te gaan met verschillende kruiden of specerijen, dan heb ik een leuk nieuwtje! Er is namelijk een nieuwe variant Pulled Oats online te koop via ah.nl: Pulled Oats Tex Mex! Dat is een doosje met de bekende Pulled Oats, maar er zit ook een zakje Tex Mex kruidenpasta bij om van jouw gerecht in een klap een Mexicaanse fiësta te maken!

Eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proberen, en dat kan nu helemaal gratis! Gold&Green heeft namelijk een leuke cashback actie. Koop een verpakking Pulled Oats of Pulled Oats Tex Mex en upload je kassabon via deze site.

burgers met pulled oats burgers met pulled oats burgers met pulled oats

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische burgers met Pulled Oats Tex Mex

Ingrediënten (voor 6 burgers met Pulled Oats Tex Mex)

– 1 verpakking Pulled Oats Tex Mex
– 1 grote of 2 kleinere zoete aardappel(s) (in totaal ongeveer 250 gram)
– 1/2 rode ui
– 1 klein blikje zwarte bonen (200 gram, 130 gram uitlekgewicht)
– 2 eieren
– 50 gram mais, uit blik
– 50 gram panko
– olie om in te bakken

Bereiding

Schil de zoete aardappel en rasp hem vervolgens met een grove rasp. Doe de geraspte aardappel in een schone theedoek en wring al het vocht eruit. Snipper de ui.

Meng de Pulled Oats met de Tex Mex kruidenpasta zodat de smaken goed kunnen intrekken. Prak vervolgens de zwarte bonen met een vork fijn. Meng de geraspte zoete aardappel met de zwarte bonen, gemarineerde Pulled Oats, ui en een van de eieren. Voeg de panko toe en kneed de massa even goed door met je handen

Maak van het mengsel 6 burgers. Dit kun je doen door het mengsel in 6 gelijke balletjes te rollen en die plat te drukken of je kunt de burgers vormen met een uitsteekring. Met een uitsteekring kun je iets meer compacte burgers maken. Leg de ring op een bord. Doe hier wat van het burgermengsel in en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Haal de ring er vervolgens voorzichtig vanaf. Zet de burgers een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de burgers met Pulled Oats enkele minuten aan beide zijden.

Serveertip: Ik serveerde de burgers op een broodje met wat sla, avocado en sriracha mayonaise.

Liefs,

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply