Diner/ Gewoon lekker eten

Vegetarische Bolognese saus met Pulled Oats

Vandaag een lekker en gemakkelijk recept: Pasta met vegetarische Bolognese saus. Ik gok dat er net zoveel recepten voor de klassieke Bolognese saus zijn als dat er inwoners in Rome zijn. Zo heb ik ook mijn eigen recept, inclusief geheim ingrediënt. Benieuwd wat dat is? Ik vertel het je zometeen.

And the secret ingredient is….

Love! Nee, dat is te cheesy, al zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. Want je eten bereiden met wat extra aandacht en tijd kan nooit kwaad. Maar nee, ik had het over een ander geheid ingrediënt: Ketjap Manis! Yes, dat is mijn geheim voor de lekkerste vegetarische pasta Bolognese saus. Eerlijk is eerlijk, dat was niet mijn eigen idee. Inmiddels alweer een aantal jaar geleden maakte onze bonuspapa (beter bekend als ‘stiefpapa’, maar dat klinkt zo ongezellig) pasta Bolognese voor ons. Hij deed daar een flinke scheut Ketjap Manis in. Ik keek hem met ongelovige ogen aan, want wie gooit er nu ketjap in de pastasaus!? Na het proeven van de saus snapte ik heb. Zo’n scheutje ketjap maakt je saus veel voller van smaak. Ketjap Manis is zowel zoet als zout. Het zoete is een goede tegenhanger tegen het zuur wat de tomatenpuree een beetje kan hebben en dat beetje extra zout maakt alles altijd beter, toch? Zo, dat weten jullie nu het geheim van mijn vegetarische Bolognese.

Minder geheim maar net zo lekker: Pulled Oats

Ik schreef al dat dit een recept voor vegetarische pasta Bolognese is. Dat is ergens een beetje krom, want juist het gehakt maakt een pastasaus een echte pasta Bolognese. Goed, ik ben eigenwijs, dus die regels lap ik met liefde aan mijn laars. Om deze vegetarische Bolognese toch het idee van een vlezige saus te geven voegde ik Pulled Oats toe. Pulled Oats is een alternatief voor vlees op basis van haver, tuinbonen en erwten. Pulled Oats is super gemakkelijk te bereiden. Een paar minuten bakken in wat olie met wat zout en specerijen is voldoende. In een pastasaus als deze is het helemaal gemakkelijk. Je voegt de Pulled Oats de laatste paar minuten toe en de stukjes nemen vanzelf alle lekkere smaken uit je saus op.

Goed, ik kan nog een veel langer betoog schrijven over Pulled Oats, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proberen, en dat kan nu helemaal gratis! Gold&Green heeft namelijk een cashback actie. Koop een verpakking Pulled Oats en upload je kassabon via deze site. Je vindt Pulled Oats onder andere bij de Albert Heijn in het schap met vleesvervangers.

Vegetarische bolognese saus Vegetarische Bolognese saus

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische Bolognese saus met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 verpakking Pulled Oats
– 1 winterwortel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel ketjap manis
– 250 gram verse pasta naar keuze, ik gebruikte tagliatelle

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook wortel en bleekselderij toe en bak deze mee. Doe de tomatenpuree in de pan en bak deze 3 minuten mee om hem te ontzuren. Doe tot slot de tomatenblokjes en ketjap manis in de pan en laat het geheel 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg na 20 minuten de Pulled Oats toe en verwarm deze nog 6 minuten in de saus.

Kook ondertussen ook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de saus eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Serveer de pasta met de saus en garneer met Parmezaase kaas en verse basilicum.

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply