Gewoon zelf doen (DIY)

Breipatroon pannenlappen

Dit is een perfect patroon voor beginnende breisters. Dit breipatroon pannenlappen bevat namelijk slechts 3 basis technieken. Daarnaast gebruik je grof garen en grote naalden, waardoor je werkje lekker snel af is. Het patroon is trouwens ook leuk voor de gevorderde breisters onder ons hoor, want zo’n gezellig pannenlap wil iedereen wel in zijn of haar keuken, toch?

Dan maak ik het zelf wel…

Ik kwam een tijdje geleden in een winkel super leuke grof gebreide pannenlappen met een ring tegen. Super leuk, maar op een of andere manier moet dat dan ook super duur zijn. In ieder geval te duur voor een set pannenlappen die ik sowieso vies ga maken in de keuken. Nu kan ik zelf ook prima breien, dus ik bedacht dat ik ze ook wel na kan maken. Bij de Action vond ik dik garen en in de hobbywinkel kocht ik twee ringen. Tel daar een avondje geduld bij op en je hebt twee super leuke, zelfgemaakte pannenlappen.

Breipatroon pannenlappen

Dit breipatroon pannenlappen bestaat uit een aantal basissteken. Om het patroon te kunnen volgen moet je de volgende technieken onder de knie hebben (mocht je een van de technieken nog niet kennen, klik dan op de link, daar vind je een YouTube video waarin deze techniek wordt uitgelegd:

Steken opzetten
Ribbelsteek breien (allemaal rechtse steken)
Afkanten

breipatroon pannenlappen breipatroon pannenlappen

Heb je dit of een van mijn andere recepten of DIY’s gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd naar jouw creatie. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me evenĀ @gewoonhanne.


Breipatroon pannenlappen

Nodig (voor 2 pannenlappen)

– 1 bol chuncky breigaren (ik gebruikte het ‘Alison & Mae breigaren All Weather’ garen van de Action)
– breinaalden 8 mm
– 2 houten ringen (hobbywinkel)
– schaar
– stopnaald (naald met een groot oog en een stompe punt)

Hoe maak je het?

Het hele patroon is gebreid in ribbelsteken. Hiervoor brei je alle naalden rechts. De eerste steek van de toer wordt niet gebreid, maar steek je averechts af. Hierdoor krijgen je pannenlappen een mooie rand aan de zijkanten.

1. Zet 18 steken op.

2. Steek de eerste steek van de toer averechts af. Brei vervolgens alle steken rechts. Herhaal deze stap nog 12 keer om zo in totaal 13 toeren ribbelsteek te maken.

3. *Kant de eerste twee steken van de toer af. Brei de overige steken op de naald rechts. Steek de eerste steek van de volgende naald averechts af en brei alle steken rechts.* Herhaal twee keer van * tot *. Er staan nu nog 12 steken op de naald.

4. Kant alle steken af.

5. Bevestig de ring met de stopnaald en een stuk garen aan de gebreide pannenlap. Stop alle losse draadjes af en je eerste pannenlap is klaar! Maak er op dezelfde manier nog eentje.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply