Gewoon lekker eten/ Ontbijt

Acai bowl met bloemkool, banaan en blauwe bessen

Een bowl vol kleur, vitamientjes en zelfs groente! Dat is deze acai bowl met bloemkool, banaan en blauwe bessen. Acai bowl zijn al een tijdje een ding, misschien zijn ze zelfs alweer ‘uit’, maar dat weerhoudt mij er niet van om dit lekker recept toch even met jullie te delen. Doe ermee wat je wilt. 

A-Saa-Iiiii

Ik voel me een beetje spuit elf met dit recept, maar ik heb deze maand het paarse besje dat acai heet ontdekt – dit spreek je uit als a-saa-iiii. Acai bessen groeien in Brazilië, Peru en Suriname. Fitgirls gooien al een paar jaar deze besjes (vaak in poeder of pulp vorm) door hun smoothies. De besjes zouden namelijk allerlei gezonde stoffen bevatten. Maar de besjes geven je smoothie ook een mooie paarse kleur en hebben een lekkere smaak. De smaak wordt omschreven als een combi van bosbessen, chocolade en noten. Nou, klinkt goed allemaal, dus ik vond het tijd om het ook maar eens te proberen. Bij Koro bestelde ik een zakje acai poeder en ik gooide een schepje bij mijn smoothie. Die kleurde daar inderdaad behoorlijk van op. Of ik qua smaak nou zo’n enorm verschil proef, dat weet ik niet. Laten we dan maar hopen dat al die gezonde voedingsstoffen wonderen voor me gaan doen.

Een acai bowl met bloemkool?

En ondertussen hoor ik jullie denken… ‘doet ze daar nu echt bloemkool in!?’. Ja. Dat doe ik inderdaad. Bloemkool heeft een vrij neutrale smaak. In zo’n smoothie bowl als deze proef je hem amper terug. Ongemerkt eet je zo bij je ontbijt dus al 1oo gram groente. Dat tikt lekker aan, nog geen 10 uur in de ochtend en jij hebt als 1oo van je dagelijkse 250 gram groente op.

Acai bowl met bloemkool Acai bowl met bloemkoolHeb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Acai bowl met bloemkool, banaan en blauwe bessen

Ingrediënten (voor 1 persoon)

– 1 banaan
– 100 gram bloemkool (vers of uit de diepvries)
– 100 gram blauwe bessen en/of bramen (vers of uit de diepvries)
– 100 gram (plantaardige) yoghurt
– 1,5 theelepel acai poeder
– ter garnering (optioneel): plakjes banaan, blauwe bessen en frambozen, zaden en pitten naar keuze en pindakaas

Bereiding

Doe de banaan, bloemkool, blauwe bessen en/of bramen en plantaardige yoghurt in een blender en mix alles tot een gladde smoothie. Voeg het acai poeder toe en mix dit goed door de smoothie.

Giet de smootie in een kom en garneer je acai bowl met vers fruit, pindakaas en zaden en pitten naar keuze.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply