Gewoon lekker eten/ Ontbijt

Chocolade teff pap met frambozen

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een – in mijn ogen – ondergewaardeerde soort ontbijtgraan. Dames en heren, dit is teff! Officieel is het geen graansoort, maar een grassoort. Teff is enorm voedzaam en bevat veel vezels, perfect voor jouw ontbijt. Wil je kennis maken met teff, probeer dan deze chocolade teff pap met frambozen eens. 

Teff!

Teff is niet de populairste graansoort in het schap met ontbijtgranen. Qua populariteit wint hij het niet bij de fame van havermout. Zonde! Want met teffvlokken kun je ook een lekker en vooral heel voedzaam ontbijt maken. Teff zit vol vezels en is net als havermout lekker veelzijdig. Je kunt er pap van maken, maar je kunt er ook baksels mee maken. Mooie bijkomstigheid voor iedereen die niet zo goed reageert op gluten, teff is een glutenvrije graansoort. De smaak van teff zou ik omschrijven als ‘nootachtig’ en een beetje aards. In combinatie van chocolade vind ik dat heerlijk! Daarom maakte ik deze chocolade teff pap met frambozen.

Chocolade teff pap

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Chocolade teff pap

Ingrediënten (voor 1 persoon)

– 40 gram teffvlokken
– 200 milliliter havermelk
– 1 theelepel cacao
– 1 tot 2 theelepels agavesiroop
– een snufje zout
– 50 gram frambozen
– 15 gram pecannoten
– ter garnering (optioneel): 1 tot 2 blokjes gehakte pure chocolade

Bereiding

Verwarm de havermelk in een pannetje.

Voeg vervolgens de teff, het cacaopoeder, de agavesiroop en een snufje zout toe. Gaar de chocolade teff pap in 5 minuten terwijl je regelmatig roert.

Doe de pap in een bakje en garneer met wat verse frambozen, pecannoten en gehakte chocolade.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply