Gewoon lekker eten/ Tussendoor

Chocolade stroopwafel taart

Je hebt stroopwafels, je hebt chocolade en je hebt zelfs chocolade stroopwafels, maar niets van dat alles komt in de buurt van deze chocolade stroopwafel taart. Een ultieme guilty pleasure die iedere bakker met twee linker handen kan maken en een Albert Heijn om de hoek. 

Did someone say guilty pleasure?

Oh hell yessssss! Deze chocolade stroopwafel taart is de ultieme guilty pleasure. Een laag stroopwafelpasta (Ja, het bestaat! En je vindt het gewoon bij de Albert Heijn) en daarbovenop een laag pure chocolade ganache. Oh, en had ik al verteld dat er binnen in de taart ook nog een paar stroopwafels verstopt zijn? Goed, ik kan me voorstellen dat je nu kwijlend naar dit scherm aan het kijken bent, en dan heb ik goed nieuws voor je. Voor het maken van deze taart hoeft je namelijk geen meesterbakker te zijn én je hebt voor dit recept maar 5 ingrediënten nodig. Echt waar!

Chocolade stroopwafel taartChocolade stroopwafel taartHeb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Chocolade stroopwafel taart

Ingrediënten (voor 10 stukken)

– 200 gram stroopwafelpasta
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram slagroom
– 1 rol vers taartdeeg*
– 5 grote stroopwafels en eventueel een paar extra ter garnering
– ter garnering (optioneel): kleine stroopwafels, pecannoten, gepofte quinoa en een snufje grof zeezout (of alle andere sprinkels en toppings die je kunt vinden)

Extra: een taartvorm van 20-24 centimeter, bakpapier en blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

*Als je net als ik geen sterbakker bent, dan is dit verse taartdeeg een ideale oplossing om een lekkere taartbodem te maken. Ben jij wel een betere bakker, dan kun je ook zelf een taartdeeg maken, bijvoorbeeld met dit recept.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvorm in. Leg het taartdeeg in de vorm en druk het goed aan bij de randen. Snijd het overtollige deeg aan de bovenkant weg. Leg op het deeg een vel bakpapier en vul de vorm met blindbakvulling of gedroogde peulvruchten. Dit zorgt ervoor dat de randen van de taart door de hitte van de oven niet inzakken, maar mooi rechtop blijven staan. Denk je nu ‘wait what, dit gaat te snel, hier vind je een video waarin dit principe van ‘blindbakken’ uitgelegd wordt.

Bak de bodem 20 minuten in de oven op 200 graden met blindbakvulling. Haal de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Zet de bodem terug in de oven en bak deze nog eens 10 minuten zonder blindbakvulling.

Laat de bodem vervolgens afkoelen. Doe de stroopwafelpasta in een pannetje en verwarm deze tot hij wat meer vloeibaar wordt. Verdeel de pasta over de afgekoelde taartbodem. Druk 5 stroopwafels in de pasta. Ga nu verder met de chocolade laag. Verwarm de slagroom in een pan. Snijd de chocolade in fijne stukken en doe deze in de pan met slagroom. Roer goed door de pan tot de chocolade volledig gesmolten. Giet de chocoladelaag over de stroopwafelpasta. Garneer de bovenkant van je taart met stroopwafels, pecannoten, gepofte quinoa, een snufje zout en/of alle andere toppings die je wilt.

Bewaar de taart in de koelkast en haal hem een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply