Diner/ Gewoon lekker eten/ Lunch

Courgetti curry soep met gebakken tofu

Courgetti ken je waarschijnlijk inmiddels wel. Het zijn die slierten gemaakt van courgette. Mijn eigen courgetti repertoire beperkte zich tot nu toe tot pasta bolognese waarin ik de spaghetti slierten verving door courgetti. Tot ik bedacht dat je die courgetti slierten natuurlijk ook gewoon kunt gebruiken als alternatief voor noodles. Zo ontstond deze courgetti curry soep met gebakken tofu. 

Veggie noodles

Courgetti, wortelspaghetti en pompoenspaghetti, de afgelopen paar jaar zijn er in het versschap van de supermarkt een hoop nieuwe veggie slierten bij gekomen. Fijn voor mensen die wat meer groenten willen eten of juist hun koolhydraatinname willen verlagen. Nou behoor ik zeker niet tot die laatste groep, maar wat extra groenten op zijn tijd kan geen kwaad. Daarom kocht ik laatst een spiraalsnijder (zo’n ding), zodat ik voortaan mijn eigenlijk veggie noodles kan maken. Naast pasta met veggie slierten kan ik nu ook deze courgetti curry soep aan mijn interne recepten database toeveogen.

Benieuwd welke groenten je allemaal kunt snijden met zo’n spiraalsnijder? Met deze groenten kun je aan de slag:

  • Courgette
  • Wortel
  • Pastinaak (gebruik hiervoor wel dunne pastinaken, anders passen ze niet in de spiraalsnijder)
  • Peterselie wortel (deze groente lijkt op een pastinaak)
  • Komkommer (lekker in salades)
  • Rettich (de grote broer van het radijsje, ook lekker in salades)

Courgetti curry soep

courgetti curry soep

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Courgetti curry soep

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de soep

– 2 grote wortels of 4 kleinere
– 1 courgette
– 2 portobello paddenstoelen of 1 bakje champignons
– 250 milliliter kokosmelk
– 4 eetlepels rode curry pasta
– 400 milliliter water

Extra: een spiraalsnijder

Voor de tofu

– 1 verpakking tofu
– 4 eetlepels maïzena
– 2 eetlepels zwarte sesamzaad
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel gemberpoeder
– zout en peper naar smaak
– (sesam)olie om in te bakken

Bereiding

Begin met het maken van de tofu. Dep het blok tofu goed droog en snijd het vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Meng de maïzena, sesamzaad, knoflookpoeder, gemberpoeder en eventueel peper en zout. Wentel hier de blokjes tofu in. Verhit wat sesamolie in een pan en bak hierin de tofublokjes goudbruin. Ga ondertussen verder met de rest van de courgetti curry soep.

Gebruik de spriaalsnijder om linten te maken van de wortels en courgette. Snijd de portobellos of champignons in plakken.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen enkele minuten. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee. Doe nu het water en de kokosmelk in de pan en verwarm deze. Voeg tot slot de wortel- en courgetteslierten toe en verwarm deze even in de soep.

Verdeel de soep en de tofublokjes over twee borden. Garneer eventueel met wat extra zwarte sesamzaadjes en verse peterselie of koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply