Gewoon lekker eten/ Tussendoor

Vegan monchoutaart in glaasjes

Oh help! Er komen gasten eten! Dat is voor sommigen al een uitdaging op zich, maar als je dan een appje krijgt met de vraag of je rekening wilt houden met het vegan dieet van je vrienden, kan de moed je misschien in de schoenen zakken. Dat is helemaal niet nodig, want vegan koken is echt geen ‘rocketscience’. Met deze gemakelijke vegan monchoutaart in glaasjes sluit jij de avond in ieder geval goed af. 

Hét Ameland toetje

Afgelopen zomer werkte ik als hoofd horeca op een surfkamp op Ameland. Een maand lang zon, zee en surfen. Of ja, dat was het idee. In de praktijk was het een maand lang wind, regen en ploeteren in de matige Amelandse golven. Maar goed, het was een top maand en ik scroll nog steeds wel eens met een glimlach op mijn gezicht door de foto’s van afgelopen zomer. Als hoofd horeca mocht ik elke dag bedenken wat er die avond op tafel kwam. Dat was geen klef kampvoedsel, maar een heus driegangen diner met voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Ik mocht variëren wat ik wilde, maar er was 1 must, het monchou toetje moest elke week gemaakt worden. Dat was een toetje bestaande uit een kruimelbodem van chocolate chip cookies, een roomvulling van roomkaas en slagroom en een topping van rood fruit. Van dat Ameland toetje heb ik nu een vegan versie gemaakt.

Vegan monchoutaart in glaasjes

Om dit toetje te ‘veganizen’ ging ik op zoek naar vegan vervangers van de producten die er in het recept zitten. De chocolate chip cookies waren uiteraard niet vegan, maar na wat Googlen kwam ik erachter dat de speculooskoekjes van Lotus wel degelijk vegan zijn. Ook de vlaaifruit vulling van HAK is hartstikke vegan. Nu de roomvulling nog. Hiervoor gebruikte ik de plantaardige roomkaas van Violife en een neutrale plantaardige yoghurt. En that’s it. Met maar 6 ingrediënten maak je deze lekkere vegan monchoutaart toetjes. Ik zei toch dat vegan koken niet moeilijk hoeft te zijn.

vegan monchoutaart vegan monchoutaart

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegan monchoutaart in glaasjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

12 Lotus speculoos koekjes + eventueel extra ter garnering
20 gram plantaardige boter
150 gram plantaardige roomkaas (Violife)
200 gram neutrale plantaardige yoghurt naar keuze
3 eetlepels suiker
1 blik vlaaivulling kersen (HAK taart en vlaaifruit kersen)

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje. Maak de koekjes fijn. Dit kun je gemakkelijk doen door de koekjes in een ziplock zakje te doen en er vervolgens even lekker met een pan op te slaan. Doe de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door.

Doe de roomkaas in een mengkom. Voeg de suiker toe en mix dit met de mixer tot een gladde massa. Voeg de plantaardige yoghurt toe en mix deze goed door de roomkaas.

Neem 4 glaasjes. Doe in elk glaasje een lepel kruimeltopping. Leg hier een glaasje roomkaasvulling en een laagje vlaaifruit op. Eindig met een laagje roomkaasmengsel en wat extra koekkruimels. Ter decoratie kun je nog een koekje in het glaasje steken.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply