Tussendoor

Vegan blauwe bessen muffins

Eerlijk is eerlijk, vegan bakken is niet een van mijn specialiteiten. Ik heb al meerdere vegan baksels direct van de oven naar de prullenbak kunnen verplaatsen. Deze vegan blauwe bessen muffins waren gelukkig wel het succes. Oke, oke, het recept bedacht ik dan ook niet zelf, maar komt uit het boek ‘Vegan voor iedereen’ van Merel Wildschut.

Vegan voor iedereen

Tja, een vegan baktalent ben ik dus niet, maar dat is gelukkig ook helemaal niet nodig om de recepten uit het boek Vegan voor Iedereen te maken. De recepten in het boek zijn allemaal heel toegankelijk. Geen ingrediënten waarvoor je naar die ene speciale toko moet of bereidingswijzen die uren duren. Gewoon gemakkelijk en lekker koken, en dat helemaal vegan. Ik vind het boek dan ook een fijne inspiratiebron voor de doordeweekse avonden waarop ik even geen idee heb wat ik moet koken.

Vegan blauwe bessen muffins

In het boek stond ook een recept voor vegan blauwe bessen muffins. Nu is mijn ’track record’ met vegan bakken niet iets om trots op te zijn, maar ik waagde toch een poging. Het recept was zo gemakkelijk dat het eigenlijk ook niet fout kon gaan. En ja hoor, iets meer dan een uurtje later had ik prachtige vegan muffins gebakken. Dit recept is een blijvertje! De muffins waren namelijk super lekker van smaak en lekker luchtig, met name dat laatste is iets wat bij mij niet altijd lukt wanneer ik vegan probeer te bakken.

Heb je de smaak helemaal te pakken gekregen? Bekijk dan ook eens deze lekkere bakrecepten: Oranje bloedsinaasappel cupcakes, Lavendel cupcakes met vanille botercrème of Chocolade stroopwafel taart.

Vegan blauwe bessen muffins
Vegan blauwe bessen muffins

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne.nl. Smakelijk eten!

Vegan blauwe bessen muffins

Ingrediënten (voor 12 muffins)

250 gram bloem
2,5 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
150 gram rietsuiker
240 milliliter havermelk
80 gram appelmoes
1 theelepel vanille aroma
250 gram blauwe bessen
ter garnering: 50 gram amandelstiften of -schaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de bloem, het bakpoeder, zout en de rietsuiker in een kom door elkaar.

Doe de havermelk, appelmoes en het vanillearoma in een andere kom en roer dit door met een houten lepel.

Schep de vochtige ingrediënten bij de droge en roer met een lepel tot een glad beslag.

Voeg vervolgens de blauwe bessen toe en spatel deze voorzichtig door het beslag.

Vet een muffinvorm in of bekleed deze met muffinpapiertjes en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Garneer de muffins eventueel met wat amandelstiften of -schaafsel.

Bak de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply