Tussendoor

Appel bladerdeeg taartjes

Voor alle fans van appelflappen, appeltaartjes en appelbollen heb ik hier een nieuw recept om aan het lijstje toe te voegen: appel bladerdeeg taartjes. Je ziet het aan de buitenkant niet, maar deze taartjes met appel zijn aan de binnenkant ook nog eens gevuld met amandelspijs. En het beste van dit alles, de taartjes zijn enorm gemakkelijk te maken. 

Kaneel? Nee, dankje…

Kun je het je voorstellen? Tot een paar jaar geleden lustte ik geen kaneel. Ik vond de smaak van kaneel gewoon echt niet lekker. Met appeltaarten, appelflappen en appelbollen kon je mij dus echt niet blij maken. Gelukkig is die gekke fase nu voorbij. Inmiddels vind ik kaneel  echt een onmisbaar ingrediënt in mijn keuken, van havermoutjes tot appelflappen, maar zelfs aan de chili sin carne kun je een snufje kaneel toevoegen.

Appel bladerdeeg taartjes

Aangezien ik inmiddels wel kaneel lust, heb ik nog een paar jaar aan gemiste appeltaarten en appelflappen goed te maken. Maar goed, op een recept voor appelflappen zitten jullie vast niet te wachten, daarvoor heb je geen recept meer nodig gok ik. Daarom bedacht ik een variant op de bekende appelflap. Dat werden deze appel bladerdeeg taartjes. Met maar een paar ingrediënten tover je deze schattige gebakjes uit de oven.

appel bladerdeeg taartjes appel bladerdeeg taartjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Appel bladerdeeg taartjes

Ingrediënten (voor 4 taartjes)

– 2 appels
– 4 plakjes bladerdeeg
– 100 gram amandelspijs (dit kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, je vindt het bij de bakproducten)
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel of koekkruiden
– 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze op het aanrecht 10 minuten ontdooien.

Schil ondertussen de appels en halveer ze. Snijd het klokhuis weg en hol de appelhelften een beetje uit. Rol van het amandelspijs vier bolletjes en duw deze in de holtes van de halve appels.

Kluts het ei en meng de suiker met de kaneel.

Leg de appelhelften omgekeerd op de velletjes bladerdeeg. Snijd het deeg rond de appels weg, maar laat rondom 1 tot 2 centimeter over. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes. Plak die bovenaan de appels. Bestrijk de appels en het deeg met het geklutst ei en strooi hier een laag kaneelsuiker overheen.

Bak de appel bladerdeeg taartjes 20 tot 25 minuten in de oven.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply