Tussendoor

No bake cheesecake

De grootste uitdaging bij het maken van deze gemakkelijke no bake cheesecake? Het wachten tot de cheesecake is opgestijfd. Gauw slapen, dan is het eerder morgen!

Easy peasy

Ultiem genieten met minimale inspanning? Dat klinkt als muziek in mijn oren. Deze no bake cheesecake is precies dat. Met maar 7 ingrediënten bak jij deze heerlijke taart. Of ja, ‘bak’, er komt geen oven aan te pas in dit recept. Na het maken van de cheesecake hoeft hij alleen nog op te stijven in de koelkast voordat je aan kunt vallen. Tenzij je hem nog even wilt toppen met lekker vers fruit, gesmolten chocolade of andere decoratie.

Foodies

Het recept voor deze cheesecake komt uit de maart editie van Foodies Magazine. Omdat ik dit jaar een van de Foodies Friends ben mocht ik het met jullie delen. Daarnaast zal ik de komende maanden nog vaker recepten uit de Foodies testen en zullen er ook twee van mijn recepten in het blad verschijnen. Hoe gaaf is dat! Houd mijn blog en Instagram dus in de gaten voor nog meer lekkere Foodies recepten. Maar nu eerst…. Taart!

no bake cheesecake

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


No bake cheesecake

Ingrediënten (voor 10 porties)

– 75 g gezouten boter
– 250 g digestive biscuitjes
– 680 g roomkaas naturel
– 75 g poedersuiker
– 2 tl vanille-extract
– 300 ml slagroom
– geraspte schil van ½ citroen

Extra: bakpapier en vershoudfolie

Bereiding

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Laat kort doorkoken tot de boter bruin kleurt en nootachtig begint te ruiken. Haal de pan van het vuur.

Vermaal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de kruimels toe aan de boter en meng goed door elkaar.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het boter-biscuitmengsel over de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Door de lepel tussendoor onder de hete kraan te houden, blijven er geen kruimels plakken aan je lepel. Dek de vorm af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

Klop de roomkaas, de poedersuiker en het vanille-extract met de gardes van een handmixer romig. Voeg de slagroom portiegewijs toe en klop verder tot je een stevige massa hebt. Roer de citroenrasp erdoorheen.

Verdeel de roomkaasvulling over de bodem en strijk mooi egaal uit. Zet de cheesecake een nachtje in de koelkast om op te laten stijven.

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Foodie Magazine. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply