Hanne's lijstjes

8x gemakkelijke mealprep recepten

Geen tijd om te koken? Geen zin om te koken? Tja, dan maar een kant-en-klare maaltijdsalade? Dat kan… maar met deze 8 gemakkelijke mealprep recepten zorg je ervoor dat je altijd iets lekkers en gezonds in huis hebt voor je ontbijt, lunch en avondeten. En zelfs aan de tussendoortjes is gedacht. Bekijk dus snel mijn favoriete mealprep recepten. 

gemakkelijke mealprep recepten

Mealpreppen light

Ik vind ‘mealpreppen’ altijd zo’n serieus woord. Alsof je dan als een of andere master organiser je hele koelkast vol bakjes met maaltijden moet stapelen. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik doe liever aan mealpreppen light, met andere woorden, ik zorg ervoor dat ik altijd wat eten in bakjes in de koelkast of vriezer heb staan. Altijd handig voor momenten waarop ik geen tijd of simpelweg geen zin heb om te koken. In deze post deel ik acht gemakkelijke mealprep recepten met je.

De basis: een goed bakje

Als je aan het mealpreppen wilt slaan is een voorraad goede bakjes wel handig. Ik gebruik de bewaardozen uit de Cirqula collectie van Mepal. Wat mij betreft zijn het de ideale mealprep bakjes. Waarom? Nou hierom:

  • ze zijn er in verschillende formaten, van 350 milliliter tot 2 liter.
  • ze zijn geschikt voor diepvries, koelkast, magnetron en vaatwasser.
  • ze lekken niet, en ze zijn lucht- en geurdicht.
  • omdat ze goed afsluiten blijft je voedsel lekker vers.
  • ze zijn gemakkelijk stapelbaar. Daarnaast passen alle bakjes in elkaar waardoor je ze gemakkelijk op kunt bergen.
  • oh, en niet geheel onbelangrijk, ze zijn er in heel veel verschillende kleurtjes!

Oke, bakjes, check! Nu de recepten nog. Je kunt niet zomaar elk gerecht ‘preppen’ en vervolgens in de vriezer bewaren. Gerechten als salades en stamppotten doen het niet goed bij min 20 graden. Soepen, sauzen en curry’s zijn daarentegen heel goed in te vriezen en te bewaren. Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder mijn favoriete mealprep recepten.

Pastasaus

Pasta Puttanesca

Pastasauzen zijn heel goed in te vriezen. Zelf vries ik altijd alleen de saus in en kook ik op het moment zelf nog wat pasta. Pasta invriezen kan ook, maar ik vind het lekkerder om deze vers te koken. Een van mijn favoriete sauzen is deze Pasta Puttanesca.

Linzen curry

gemakkelijke mealprep recepten

Zoals ik al schreef zijn curry’s ook goed in te vriezen. Ook hier raad ik je weer aan alleen de curry in te vriezen en de rijst op het moment zelf te koken. Misschien is deze linzen curry met pompoen wel iets voor je.

Maaltijdsoepen

gemakkelijke mealprep recepten

Soep is altijd een goed idee! Ze zijn handig als voedzame lunch of snelle avondmaaltijd met wat brood. Maaltijdsoepen kun je goed invriezen. Probeer bijvoorbeeld deze vegan erwtensoep eens.

Chili

gemakkelijke mealprep recepten

Chili is ook een echte mealprep topper! Maak een grote pan Chili sin (of con) carne en vries deze in. Het leuke aan chili is dat je er vervolgens op de dag zelf verschillende gerechten mee kunt maken. Serveer hem zoals op de foto in een kom met allemaal lekkere toppings voor een chili bowl, of gebruik de chili om tortilla wraps mee te vullen voor een schaal vol burrito’s.

Vega kip pilav

gemakkelijke mealprep recepten

Deze vegetarische kip pilav is super gemakkelijk te maken en heel goed in te vriezen. Hier maakte ik hem met vegetarische kipstukjes, maar voel je vrij om er gewone kip in te doen of experimenteer eens met tofu of tempeh. Het recept vind je hier.

Pannenkoeken

gemakkelijke mealprep recepten

Maar ook minder voor de hand liggende gerechten kun je mealpreppen. Zelf mealprep ik mijn pannenkoeken altijd. Als je me op Instagram volgt weet je dat ik elke zondagochtend #pancakesunday vier. Ik trakteer mezelf dan op een lekkere stapel pannenkoekjes als ontbijt. Maar ik heb echt niet elke zondag zin om die pancakes te bakken. Daarom ligt er in mijn vriezer standaard een grote bak voorgebakken pancakes die ik alleen nog maar op hoeft te waren.

Granola

gemakkelijke mealprep recepten

Wil je wat preppen voor je ontbijt? Maak dan homemade granola! Zelfgemaakte granola is natuurlijk het aller lekkerste. Maak op zondag een grote plaat vol granola. Om ervoor te zorgen dat je de hele week kunt genieten van lekker knapperige granola is het belangrijk dat je deze bewaart in een goed gesloten doos. De dozen van Mepal sluiten luchtdicht en zijn hiervoor ideaal. Benieuwd naar het recept voor deze aardbeien-citroengranola? Je vindt het hier.

Bananenbrood en -muffins

gemakkelijke mealprep recepten

Je wilt gedurende de week natuurlijk ook wat te snacken hebben. Dat snap ik! Zelf bak ik vaak in het weekend een bananenbrood of bananenmuffins. Die vries ik in en vervolgens kan ik de hele week genieten van mijn zelfgemaakte snacks.

 

Zo. Dat was mijn waslijst aan gemakkelijke mealprep recepten. Ik hoop dat je er wat ideetjes uit hebt kunnen halen om jouw bakjes te vullen. Laat me vooral weten wat je ervan vond!

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Mepal. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply