Hanne's lijstjes

8x valentijnsdag recepten

Liefde gaat…. juist, door de maag. Tijd voor een dosis Valentijnsinspiratie dus. Ik zette acht heerlijke valentijnsdag recepten op een rijtje voor je. Van vegan lekkers tot de lekkerste pancakes voor een ontbijt op bed.

Valentijnsdag recepten

Of je nu je vriend(in), buurvrouw, moeder, beste vriendin, broer of gewoon jezelf wilt verrassen deze Valentijnsdag, ik heb hier een lijstje met de lekkerste Valentijnsrecepten. Er zit vast iets tussen waar je jouw Valentijn – of jezelf – heel erg blij mee gaat maken.

valentijnsdag recepten

Vegan red velvet taart of cupcakes met bietjes

Als je aan Valentijnsdag denkt, tja, dan kan er maar 1 kleur in je opkomen: Rood! Dat maakt van deze mini red velvet cupcakes dan ook de perfecte Valentijnsdag snack. Dit red velvet beslag bevat geen kunstmatige kleurstoffen, maar dankt zijn mooie, dieprode kleur aan de toevoeging van bietjespuree. Benieuwd naar het recept? Klik hier! 

valentijnsdag recepten

2 ingrediënten chocoladetaart

Deze taart ziet er behoorlijk bewerkelijk uit misschien, maar niets is minder waard. Voor deze chocoladetaart heb je namelijk maar 2 ingrediënten nodig. Nu ben je natuurlijk benieuwd welke twee ingrediënten dat zijn. Nou, dat lees je hier! 

Valentijnsdag recepten

Vegan frambozentaart

Eet jouw Valentijn het liefste plantaardig? Geen probleem! Dalí van Zonderzooi.com heeft een heerlijk recept dat helemaal plantaardig én glutenvrij is: Een vegan frambozen taart. En hij is ook nog eens roze. Wat wil je nog meer? Het recept misschien, dat vind je hier.

valentijnsdag recepten

Valentijns verwen donuts

Ben je nou niet zo’n keukenprins of -prinses, geen paniek! Dit recept is namelijk super gemakkelijk. Stap 1: koop donuts bij de supermarkt. Stap 2: maak een simpele botercrème of koop een kant-en-klare variant in de supermarkt. Stap 3: spuit de botercrème op je donuts en ga helemaal los met sprinkles, vers fruit en andere toppings. Wil je het volledige recept nog eens nalezen? Je vindt het hier.

Valentijnsdag recepten

Chocolade frambozen truffels

Mocht jouw Valentijn het iets gezonder aan willen doen, dan zijn deze chocolade frambozen truffels wellicht een geschikt Valentijnsdag recept. Ze bevatten onder andere dadels, cacao en havermout. Oke, en een beetje pure chocolade mocht ook niet ontbreken natuurlijk. Semi gezond, maar vooral erg kleurrijk en lekker. Klik hier voor het recept.

Valentijnsdag recepten

Raw brownie bars

Wil je een Valentijns snack waar je de hele week van kunt genieten? Maak dan deze raw brownie bars! Met dit recept maak je namelijk 12, semi-gezonde repen. Ze bevatten onder andere dadels, cacao en zwarte bonen, maar die laatste proef je niet, beloofd! Check hier het recept.

Valentijnsdag recepten

Vegan very berry pancakes

Wil je jouw Valentijn verrassen met een ontbijt op bed? Breng hem of haar dan een stapeltje zelfgebakken pancakes. Dit recept van Lennaomrani.com is vegan én glutenvrij. En zeg nou zelf, het is gewoon een feestje op je bord, of uhh… bed. Je vind het recept van Lenna hier.

Valentijnsdag recepten

Aardbeien tartelettes met banketbakkersroom

Oke nog eentje dan, omdat aardbeientaartjes een van mijn favorieten zijn. Deze taartjes zien er heerlijk vrolijk en fleurig uit, toch? Ik krijg er spontaan trek van! En voor de minder goede thuisbakkers onder ons, je kunt banketbakkersroom en tartelette bodempjes tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen – maar vertel dat maar niet tegen Truusje van Desandwichformule.nl. Het recept van Truusje vind je hier.

 

Wat je nu voor wie dan ook gaat maken, smakelijk eten en fijne Valentijnsdag.

Liefs,

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Truusje - De Sandwichformule
    februari 10, 2021 at 3:36 pm

    Wat leuk dat je een recept van mij in je lijstje opgenomen hebt. Looking good!

  • Leave a Reply