Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet/ Gewoon niet moeilijk doen

Donuts versieren voor moederdag met de Ruijter

Zondag is het weer tijd om de liefste vrouw in je leven in het zonnetje te zetten: je mama! Zij verdient wel een heerlijk ontbijt, lekker taartje of ander lekkers, toch? Daarom bedacht ik een heerlijk recept om je mama mee te verwennen: échte verwen donuts. Die zijn niet alleen erg lekker om te geven, maar ook heel leuk om te maken. Dus, haal al je hagelslag uit de kast en ga lekker donuts versieren.

Voor Mama

Tja, we kunnen er niet omheen dat deze moederdag even anders is dan anders. Misschien zit je al weken met je hele gezin thuis op elkaars lip en beginnen de eerste irritaties te ontstaan. Of misschien heb je, net als ik, al weken je moeder niet gezien. Wat je situatie ook is, laten we zondag toch even allemaal wat extra liefde geven aan onze mama’s. Gelukkig zijn er honderden manieren om dat te doen: een kaartje, een bos bloemen, een heerlijk zelfgemaakt ontbijt of een extra telefoontje. Voor iedereen die de verveling te lijf wil gaan én mama in het zonnetje wil zetten heb ik een leuk idee! Maak heerlijke verwendonuts. Deze donuts zijn gevuld met botercrème en vers fruit. Je maakt ze extra feestelijk met wat gesmolten (ruby) chocolade en allerlei leuke strooisels van De Ruijter. Ik gebruikte de pure chocolade chunks en extra grote Royaal hagelslag.

Samen donuts versieren

Maak van het donuts versieren een gezellige bezigheid van voor het hele gezin. Zet de tafel vol lekker vers fruit, verschillende smaakjes van De Ruijter hagelslag en gesmolten chocolade en versier de mooiste donuts. Daarna kunnen jullie met z’n allen genieten van je eigen creaties. Tja, en mocht je, net als ik, niet fysiek bij je moeder op bezoek kunnen, dan kun je deze donuts ook zelf maken en in een gebaksdoos met lief kaartje bij je moeder voor de deur zetten.

donuts versieren

Donuts versieren

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Donuts versieren voor moederdag

Ingrediënten (voor 4 donuts)

Voor de donuts

– 4 donuts (van de gebakafdeling in de supermarkt)
– vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien en frambozen
– 50 gram gehakte chocolade naar keuze, bijvoorbeeld roze Ruby chocolade
– De Ruijter Royaal hagelslag
– De Ruijter pure chocolade chunks

Voor de botercrème*

– 45 gram bloem
– 240 milliliter melk
– 200 gram roomboter, ongezouten
– 200 gram poedersuiker
– 1 vanille peul of 1 zakje vanille suiker
*Heb je geen zin om zelf botercrème te maken, je kunt in veel supermarkten bij de bak artikelen ook kant-en-klare botercrème gebruiken of gebruik slagroom.

Bereiding

Voor de botercrème

Begin met het maken van de botercrème, tenzij je een kant-en-klare variant gebruikt.

Doe de bloem, melk en het merg uit de vanillepeul in een pan en klop met een garde door. Zet de pan op het vuur en breng het geheel al roerend an de kook. Zet het vuur lager zodra het mengsel begint te koken. Laat de massa doorgaren tot het dikker wordt. Na ongeveer 5 minuten is het mengsel dik genoeg. Doe het in een kom of bakje en bedek het met plastic folie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig.
Voeg het afgekoelde bloem mengsel toe aan de opgeklopte boter. Klop het geheel nog eens 5 minuten goed door en laat het vervolgens een half uur in de koelkast opstijven. De botercrème is nu klaar voor gebruik.

Voor de donuts

Snijd de donuts doormidden. Verdeel wat botercrème over de onderste helft van de donuts. Dit kun je met een spuitzak doen of verdeel de botercrème over de donuts met een lepel. Leg op de botercrème wat vers fruit.

Leg de bovenste helft van de donuts op de onderste helft. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel wat chocolade over de bovenkant van de donuts en versier ze vervolgens met De Ruijter Royaal hagelslag of chocolade chuncks.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met De Ruijter. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply