Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

BBQ pizza met rode linzen tomatensaus

Met die hitte van de afgelopen dagen kunnen we denk ik wel concluderen dat het BBQ seizoen begonnen is! De supermarkten liggen weer vol met de lekkerste vleesproducten om op de barbecue te gooien, maar heb je ook al eens overwogen om wat vegetarische producten op je barbecue te bereiden? Je kunt natuurlijk kiezen voor vegetarische burgers, maar je kunt ook wat creatiever zijn, bijvoorbeeld met gegrilde knolselderij, gevulde portobello champignons of deze leuke BBQ pizza.

Vega BBQ?

Natuurlijk is de barbecue hét moment om te genieten van een stukje vlees. En hoewel er talloze vegetarische opties zijn, snap ik dat voor sommige mensen een barbecue zonder vlees niet compleet is. Maar moet je daarvoor nou echt vijf goedkope hamburgers per persoon op de grill gooien? Nee toch? Mijn tip: koop 1 stuk goed vlees bij een goede slager, bereid dat met aandacht en geniet er écht van. En maak daarnaast een aantal andere lekkere vegetarische gerechten. Je kunt je daarop helemaal uitleven zoals met deze bbq pizza, maar het kan ook heel gemakkelijk. Loop gewoon eens langs het vega schap in de supermarkt en kijk wat voor lekkers daar allemaal te halen is.

Zo kan het ook

Want ja mensen, zo kan het ook! De keuze voor meer plantaardig eten klinkt misschien als een ver-van-je-bed show en lijkt misschien onnodig moeilijk, ingewikkeld, duur en culinairderig, maar met een paar kleine veranderingen kun jij al meer plantaardig eten. Daar hoeft je echt geen bomenknuffelaar of hippie voor te zijn, gewoon een portie gezond verstand is voldoende. Neem eens een kijkje op zokanhetook.nu voor tips en inspiratie.

BBQ pizza BBQ pizza


BBQ pizza met rode linzen tomatensaus en een drizzle van cocktailsaus

Ingrediënten

– Een rol vers pizzadeeg (te vinden in het koelschap van de supermarkt)

Voor de saus

– 50 gram rode linzen
– 1 pakje tomaten passata
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel oregano
– zout en peper

Extra toppings

– 1 kleine courgette, in plakjes
– 1 handje rucola

Voor de cocktailsaus

– 4 eetlepel plantaardige variatie op yoghurt (van bijvoorbeeld soja)
– 2 eetlepel plantaardige mayonaise
– 1 eetlepel ketchup
– 1/4 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze

Begin met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.

Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.

Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil. Knip aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.

Leg de pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.

Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.

Serveer de pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus.

 

Plantaardig barbecueën met pizza, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply