Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Filodeeg halloumi rolletjes met feta dip

Ben je de bitterballen beu tijdens de vrijmibo? Of kun je de gezouten pinda’s niet meer zien tijdens de verjaardag van je tante? Snap ik! Want er is zo veel meer lekkers op tafel te zetten. Wat dacht je van deze filodeeg halloumi rolletjes met feta dip. Een stukje zoute, chewy halloumi verpakt in een mega krokant jasje van filodeeg mét feta dip. Wat wil je nog meer? Een biertje? Dat zul je zelf moeten regelen. 

Filodeeg halloumi rolletjes

Halloumi is een kaas die niet smelt. Nu snapte ik nooit waarom je dat zou willen, want die smeuïge, melty, cheesy structuur, dat was juist waar het om ging, toch? Het duurde dan ook nogal lang totdat ik besloot halloumi een kans te geven. Maar mensen, ik ben om! Halloumi heeft een vrij stevige, chewy strucuur en dat is verrassend lekker. Daarnaast is halloumi vrij zout, ik vind dat heerlijk. En zelfs het feit dat de kaas niet smelt heeft zo zijn voordelen. Omdat de kaas niet smelt is hij perfect voor recepten zoals deze filodeeg halloumi rolletjes, de kaas loopt namelijk niet helemaal uit je hapjes, maar behoud mooi zijn vorm. Perfect!

filodeeg halloumi rolletjes filodeeg halloumi rolletjes


Filodeeg halloumi rolletjes met feta dip

Ingrediënten (voor 10 rolletjes)

– 5 vellen filodeeg
– zwarte olijven tapenade
– 1 pakje halloumi (ongeveer 200 gram)
– 50 gram notenmix (ik gebruikte de olijven notenmix van AH)
– olijfolie

Voor de feta dip

– 100 gram feta kaas
– 100 gram kwark
– een paar blaadjes munt
– olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het filodeeg uit de diepvries om het te ontdooien.

Snijd de halloumi in 10 sticks en hak de noten fijn. Neem een vel filodeeg en snijd dit in de lengte doormidden. Bestrijk het filodeeg met wat olijventapenade en strooi daar een dun laagje gehakte noten op. Leg onderop het vel een halloumi stick en rol deze in het filodeeg. Herhaal dit tot je 10 rolletjes hebt. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat olie. Bak de filodeeg halloumi rolletjes 15 minuten in de oven.

Ondertussen kun je alvast de dip maken. Doe de feta en kwark in een blender of keukenmachine samen met een scheutje olijfolie. Mix dit tot een gladde massa. Snijd wat blaadjes munt fijn en roer deze door de feta dip.

Serveer de filodeeg halloumi rolletjes met de feta dip of ga helemaal los en maak er een mooie borrelplank van met wat olijven en nootjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply